Semne că ai probleme cu fierea

1 2 jpg jpeg

Bila sau mai cunoscută fiind sub denumirea de fiere este un mic organ situată sub ficat cu rolul de a ajuta la digerarea grăsimilor într-un mod mai facil.

Ca orice alt organ şi la nivelul bilei se pot produce anumite dereglări. Orice simptom pe care îl resimţi la nivelul oricărei părţi a corpului tău este bine să îl analizezi minuţios şi să te prezinţi la medicul specialist. Iată care sunt cele mai evidente şi neplăcute simprome care anunţă probleme la nivelul bilei:

Senzaţia de greaţă şi vomă

2 simptome deloc străine, cel puţin o dată ai avut de aface cu ele, acestea fiind mai des întâlnite la persoanele cu probleme la nivelul bilei. Mia ales dacă ai consumat recent alimente bogate în grăsimi sau mult prea procesate. De asemenea dacă te ştii cu probleme la nivelul acestui organ este bine să eviţi consumul anumitor condimente precum ardeiul iute, usturoiul, ghimbirul sau chiar turmenicul.

Balonări frecvente

De cele mai multe ori când bila este dată peste cap te poţi confrunta cu senzaţia de balonare sau chiar indigestie. În acest caz se recomandă utilizarea cărbunelui medicinal, un suplimnet natural care va elimina gazele de la nivelul intestinelor şi te vor ajuta să îţi recapeţi comfortul. Atunci când este afectată bila şi consumi alimente bogate în grăsimi digerarea acestora poate fi îngreunată, confruntându-te cu o toleranţă redusă la alimentele cu un conţinut caloric mărit.

Află care sunt remediile naturiste pentru bila leneşă AICI

Te doare capul şi ai febră

Stările de greaţă şi de vomă sunt adesea însoţite de dureri de cap. Iar dacă mai şi verşi te expui în felul acesta deshidratării şi te poţi confrunta şi cu stări febrile deoarece corpul cere prin toată căile fluide pentru a putea funcţiona corespunzător.

Resimţi dureri la nivelul abdomenului superior

Dacă te regăseşti printre persoanele afectate de slaba funcţionare a bilei mai mult ca sigur te confrunţi şi cu dureri aproape insuportabile în partea dreaptă a abdomenului ce pot iradia spre diferite părţi ale corpului. La primul simptom observat acordă alimentaţiei tale o atenţie sporită şi consumă cât mai multe lichide de preferat apă.

Salatele, legumele, fructele te pot ajuta să ţii aceste simptome la distanţă şi să te bucuri de starea ta de confort constant. Nici orele de somn nu trebuie neglijate.