Sarea gr─âbe┼čte vindecarea ├«n caz de r─âceal─â ┼či dureri ├«n g├ót

1 sare jpg jpeg

Element indispensabil pentru sănătate, sarea consumată cu moderaţie poate avea puteri terapeutice incontestabile. Remediile pentru sănătate trebbuie făcute cu sare grunjoasă sau marină.

Ambele tipuri de sare con┼úin minerale benefice organimului ┼či oligoelemente indispensabile regener─ârii corpului. Asta nu e tot! Sarea reduce simptomele nepl─âcute ale r─âcelii, amelioreaz─â dermatozele ┼či ac┼úioneaz─â eficient ├«n caz de hipotensiune, adic─â echilibreaz─â tensiunea.

Vindecă durerile de gât

Inflama┼úiile la nivelul g├ótului ap─ârute din cauza r─âcelilor trec mai u┼čor dac─â faci gargar─â cu ap─â salin─â, de 2-3 ori pe zi. Solu┼úia se prepar─â din 2 linguri┼úe cu sare, ├«ntr-un pahar cu ap─â cald─â. Dac─â durerea persist─â mai mult de 2 zile, e indicat s─â suni medicul. Ar putea fi vorba despre o infec┼úie, iar apa salin─â nu poate ├«nlocui tratamentele specifice.

Sfat: Consumă cât mai puţină sare dacă faci hipertensiune, ai tromboză, gastrită hiperacidă sau ulcer gastroduodenal.

Remediu pentru crampele intestinale

Po┼úi sc─âpa de disconfortul intestinal cu ajutorul compreselor cu ap─â salin─â, care ac┼úioneaz─â ca un analgezic! Tot ce trebuie s─â faci este s─â amesteci 1 l de ap─â cald─â cu 100 g de sare marin─â sau gem─â. ├Änmoi o bucat─â de p├ónz─â ┼či o aplici pe zona bazinului. Apoi, te ├«nf─â┼čori ├«ntr-un prosop uscat ┼či stai ├«ntins pe pat cel pu┼úin o jum─âtate de or─â.

Cicatrizeaz─â ┼či cur─â┼ú─â r─ânile

Tamponările cu sare pot fi folosite ca adjuvant în dermatoză infecţioasă. Tot ceea ce trebuie să faci e să dai pe zonele afectate cu o soluţie preparată dintr-o lingură cu sare, la o cană cu apă. Pentru rezultate rapide, aplică tratametul după baie. Motivul? Apa caldă dilată porii, iar sarea se absoarbe mai bine în ţesuturi.

Amelioreaz─â durerile de oase

Temperaturile fluctuante intensific─â durerea de articula┼úii? ├Äncearc─â s─â faci o baie cu sare. Apa cald─â cre┼čte fluxul sangvin ┼či relaxeaz─â. ├Än plus, sarea marin─â con┼úine calciu, necesar pentru consolidarea sistemului osos, ┼či brom, mineral cu efect descongestionant al musculaturii.

Soluţie terapeutică pentru colică renală

Durerile date de colicile renale scad dac─â aplici pe burt─â sau pe zona lombar─â un s─âcule┼ú din p├ónz─â cu sare gem─â. Ai nevoie de 10 linguri pline cu sare ├«nc─âlzit─â ├«n prealabil la foc mic. Umpli s─âcule┼úul cu sare ┼či-l ┼úii pe burt─â o jum─âtate de or─â. Remediul are ca scop diminuarea disconfortului.