Recunoaşte ulcerul de la primele simptome!

1 2 jpg jpeg

Arsuri şi dureri stomacale

Unul dintre simptomele frecvente ale ulcerului nu este întotdeauna durerea de stomac, ci o senzaţie de arsură. Durerea şi arsurile apar în general între mese şi pe parcursul nopţii, când acidul gastric este secretat la nivelul stomacului şi nu există alimente pentru a acţiona ca un tampon. Administrarea unui antiacid poate calma stomacul temporar, dar asurile şi durerea reapar până când ulcerul este tratat corespunzător, la sfatul unui specialist.

Reflux gastroesofagian

Din cauza hiperacidităţii, pe lângă durerile de stomac apar nu doar arsurile gastrice, ci şi regustarea sau refluxul gastroesofagian. Alte semne, precum balonarea, senzaţia de preaplin. Dacă medicamentele antiacide reduc intensitatea simptomelor pentru o vreme sau dacă se ivesc indiferent de ceea ce mănânci, ar fi bine să-ţi faci un control medical de specialitate.

Citeşte şi: Alimente permise şi interzise în ulcer

Greaţă şi vărsături

Pe măsură ce ulcerul evoluează, inflamaţia provoacă nişte contracţii intermitente care dau greaţă şi vărsături. Dacă musculatura abdominală se contractă cu putere, poate cauza vărsături grave. Aceste simptome se ivesc deoarece ulcerul creează un blocaj în stomac, iar alimentele digerate nu pot trece cu uşurinţă în intestinul subţire. Medicul gastroenterolog poate determina cauza apariţiei ulcerului şi-l poate trata cu medicamente antiacide sau indica un alt tip de tratament.

Atenţie!

Un scaun de culoare închisă, neagră poate fi semnul prezenţei sângelui digerat.

Durere în piept sau durere de spate

Uneori, durerea de stomac poate iradia spre piept sau spre spate. Pe măsură de evoluează şi nu se intervine cu tratamentul necesar, durerea devine mai intensă, mai ales atunci când se produce o perforare. Se poate ajunge la un caz de urgenţă medicală. De aceea, la orice suspiciune de ulcer, este necesar să mergi la un medic specialist, pentru a verifica dacă este vorba despre o afecţiune serioasă sau nu.

Citeşte Click! Sănătate în varianta digitală

image