Recunoa┼čte ciroza hepatic─â de la primele semne!

1 2 jpg jpeg

Din p─âcate, ciroza este o afec┼úiune dur─â ├«n care ficatul se deterioreaz─â ├«ncet, lent, adesea asimptomatic p├ón─â ├«ntr-un anumit stadiu ┼či nu mai poate func┼úiona normal datorit─â unor leziuni continue pe termen lung. De cele mai multe ori simptomele afect─ârii ficatului se pot observa prea t├órziu.

Care sunt funcţiile ficatului

Organ complex ajut─â la preluarea, depozitarea ┼či procesare tuturor nutrimen┼úilor din alimenta┼úia ta. Creaz─â proteine noi, ajut─â la crearea de factori de coagulare ┼či la men┼úinerea imunit─â┼úii. Mai mult de at├ót este responsabil cu crearea bilei care ajut─â organismul s─â absoarb─â ┼či s─â alimine colesterolul r─âu ┼či gr─âsimile din organismul t─âu. Atunci c├ónd te afli sub tratament medicamentos se ocup─â cu protejarea organismului de efectele lor nocive.

O via┼ú─â s─ân─âtoas─â ┼či longeviv─â are nevoie de un ficat s─ân─âtos care se men┼úine cu un stil de via┼ú─â echilibrat.

Care sunt afecţiunile ficatului

Printre afec┼úiunile sale ciroza este cea mai grea de ├«nfruntat. Aceasta are mai multe cauze ce contribuie la instalarea ei. Printre cele mai des ├«nt├ólnite se afl─â hepatita C ┼či B cronic─â, consumul excesiv de alcool, boala ficatului gras noon-alcoolic cunoscut─â ┼či sub denumirea de steatopetatit─â non-alcoolic─â.

Exist─â cazuri ├«n care bolile ficatului se mo┼čtenesc, sau se contacteaz─â infec┼úii virale rare care afecteaz─â ficatul ┼či produc dezechilibra grave ├«n organism.

Afl─â care sunt remediile naturiste pentru un ficat s─ân─âtos AICI

Simptomele incipiente ale cirozei

Chiar dac─â eset greu s─â observi momentul ├«n care ficatul ├«ncepe s─â fie afectat de diver┼či factori nocivi at├ót ├«nterni c├ót ┼či externi, pe m─âsur─â ce boala avanseaz─â este mai mult dec├ót posibil s─â te confrun┼úi cu simptome precum oboseala accentuar─â, pierderea ├«n greutate f─âr─â s─â ┼úii diete sau s─â faci sport excesiv, m├ónc─ârimi la nivelul pielii, sc─âderea apetitului sau senza┼úia de balonare excesiv─â a abdomenului de┼či nu ai m├óncat ┼či nu ai b─âut nimic care s─â favorizeze acest fenomen.

┼×i picioarele pot fi afectate, este posibil s─â observi c─â acestea se umfl─â sunt mai greoaie.

Balonarea adbomenului este unul dintre cele mai grave simptome care ar trebui s─â te trimit─â la medicul specialist.

Pe m─âsur─â ce boala avanseaz─â pot s─â apar─â v─ârs─âturi permanete adesea ├«nso┼úite de s├ónge, scaune mult mai ├«nchise la culoare, acumularea de lichid at├ót la nivel abdominal c├ót ┼či la nivelul picioarelor cunoscute sub denumirea de edem.

C├ónd stadiul de degradare a ficatului este foarte avansat apare ┼či icterul at├ót la nivelul pielii c├ót ┼či la nivelul ochilor. Albul ochilor se ├«ng─âlbene┼čte, privirea depinde apatic─â iar concentrarea este tot mai greu de atins.

Cum se pune acest diagnostic

Dacă te confrunţi cu oricare dintre simptomele de mai sus nu ezita să mergi al medicul specialist. În urma unui set complet de analize medicale ce cuprinde examenul fizic, examinarea sângelui, efectuarea unui computer tomograf, a ultrasunetelor sau chiar a unei biopsii, medicul poate pune diagnosticul în cauză.