Radu aşteaptă soarele pe strada lui

1 2 jpg jpeg

Când l-am cunoscut, la o conferinţă a persoanelor cu boli rare, Radu era bucuros că o mulţime de oameni îl întrebau de sănătate. Vorbea cu toţi. Pe unii nu-i văzuse în viaţa lui, dar îi considera deja prieteni pentru că se interesau de el. Tuturor le spunea câte puţin din viaţa sa, ca şi cum ar fi povestit o dramă de la TV, cu el în rolul principal. Când îl asculţi, simţi că în el se ascunde un învingător care are nevoie doar de puţin ajutor.

Radu a copilărit într-o casă de copii din Galaţi, unde fiecare zi era o adevărată „odisee“. Aşa că e învăţat cu greul. Spune că bătăile încasate l-au şi îmbolnăvit. În urmă cu şase ani au început durerile cumplite de cap. S-a dus la mulţi doctori, dar ieşea din cabinete cu reţete de calmante şi de somnifere. Şi dormea ca să uite de dureri. Cu ajutorul Fundaţiei Sera, Radu ajuns în 2005 în Bucureşti, unde a fost operat. Nu o dată, ci de patru ori!

, îşi începe Radu povestea.

Când s-a pus puţin pe picioare a luat viaţa în piept.

“, continuă. Şi a încercat să-şi facă de unul singur viaţa frumoasă. Dar cheltuielile de întreţinere erau peste puterile sale. Şi ori de câte ori proprietarul voia îl dădea afară din casă. Nu încheiaseră niciun act de închiriere.

În momentul de faţă, Radu nu se poate declara vindecat. Ar trebui să urmeze un tratament ca tumoarea să nu se mai dezvolte. Însă nu se poate pune problema să-şi poată cumpăra pastilele. Îi mulţumeşte Celui de sus că măcar a primit un acoperiş deasupra capului –i s-a aprobat, după mult timp, o locuinţă socială de la ANL. Dar pentru medicamente tot n-are bani.

Strânge reţetele într-un dosar. „Mă mai doare capul, dar mi-e ruşine să mă mai duc la doctor. Dacă nu îi duci ceva, deşi ajungi primul la cabinet pleci ultimul. Pe 31 octombrie trebuie să fac din nou analize, ca să vadă dacă nu a recidivat din nou boala. Dar eu cred că nu“, încheie băiatul.

Radu are multă credinţă în suflet şi crede că ziua de mâine este pentru el un nou început.

Apel umanitar

Dacă vrei să-l ajuţi pe Radu, chiar şi cu o vorbă bună, de încurajare, o poţi face la telefonul: 0743.83.49.90. Sau poţi dona o sumă cât de mică în contul

RO16BRDE180SV33021461800, deschis la Banca BRD, sucursala Obor, pe numele Radu Carp.