Poziţia de somn te scapă de boală

1 2 jpg jpeg

Somnul este cel mai bun instrument prin ajutorul căruia organismul tău se reface după o zi lungă şi obositoare.

Cel mai bine beneficiază de pe urma somnului, ficatul, ale cărui celule parcă se refac ca prin minune după 7-8 ore de somn.

În urma mai multor studii efectuate pe seama poziţiilor de pe parcursul nopţii, specialiştii au ajuns la concluzia conform căreia dormitul pe o anumită parte a corpului ajută la eliminarea toxinelor chiar în timp ce dormim.

Cât de mult ne influenţează poziţia de dormit?

1 2 jpg jpeg

Înafară de sănătatea fizică şi cea mintală are de suferit de pe urma poziţie de pe parcursul nopţii. Dacă obişnuieşti să dormi pe o parte încearcă să fie de fiecare dată partea stângă, aceasta pare a fi cea mai sănătoasă poziţie din care îţi poţi ajuta corpul să se cureţe de toxine în special pe parcursul nopţii.

Între orele2-4 dimineaţa celulele corpului au cea mai mare rată de regenerare, în plus specialiştii sunt de părere că această poziţie ajută şi la detoxifierea creierului, mai mult decât în pozţia de dormit pe burtă sau pe spate.

Dr Helem Beneviste afirmă faptul că odată cu eliminarea toxinelor de la nivel cerebral mai ales, şansele să dezvolţi uletrior o maladie precum Parkinson sau Alzheimer scad considerabil.

Şi asta datorită faptului că stând pe partea stângă transportul limfatic este mai eficient şi mai intens, iar toxinele sunt eliminate.

Află de cîte ore de somn ai nevoie în funcţie de vârstă AICI

Din ce cauză nu poţi dormi noaptea?

1 2 jpg jpeg

Tulburările de somn pot să îţi influenţeze considerabil starea de sănătate. Dacă nu reuşeşti să te odihneşti pe parcursul nopţii, a doua zi nu vei avea energia necesară şi sistemul tău imunitar va scădea treptat cu fiecare noapte albă.

Încearcă să aeriseşti bine camera pe parcursul zilei şi să acorzi o atenţie sporită calităţii pernei şi a asternuturilor. Calitatea materialelor textile poate influenţa atât calitatea cât şi cantitatea somnului.

Obişnuieşte-te să bei un pahar de apă cu 15 minute înainte de a te băga în pat, astfel vei contribui la menţinerea celulelor hidratate şi vei ajuta sistemul limfatic să funcţioneze şi mai bine, mai ales dacă veio încerca să dormi pe partea laterală stângă.

Opreşte orice sursă de lumină din jur, trage draperiile, inspiră adânc şi expiră lent de câteva ori.