Pericolul sângerărilor între menstruaţii

1 2 jpg jpeg

În cazul în care te-ai confruntat de curând cu menarhă (prima menstruaţie) sau te apropii de menopauză, aceste sângerări pot fi considerate normale, astfel pot fi semnul unor probleme grave de sănătate cum ar fi apariţia unui cancer.

Orice s├óngerare vaginal─â anormal─â ar trebui s─â te mobilizeze s─â ajungi de urgen┼ú─â la medicul specialist pentru a afla care este cauza ┼či de ce tratament ai nevoie.

Care sunt posibilele cauze ale sângerărilor intermenstruale?

Uneori, c├óteva pic─âturi de s├ónge ├«ntre perioadele menstruale anun┼ú─â o posibil─â sarcin─â. ├Än momentul ├«n care embrionul se fixeaz─â ├«n uter, pot ap─ârea unele s├ónger─âri. Partea mai pu┼úin bun─â este c─â acest semn poate s─â anun┼úe ┼či prezen┼úa unei sarcini ectopice. Un examen ginecologic ├«┼úi va elucida temerile.

Afl─â care sunt factorii de risc pentru cancerul de col uterin AICI

Efecte adverse ale metodelor contraceptive

├Än cazul ├«n care iei pilule contraceptive ┼či, de ceva timp, ai schimbat metoda de contracep┼úie sau tipul de pastile pe care le folose┼čti, atunci unul dintre efectele secundare este chiar apari┼úia unor s├ónger─âri intermenstruale. Dar ┼či steriletul sau contraceptivele injectabile pot avea acest efect secundar. ├Äntreruperea brusc─â a oric─ârei metode de contracep┼úie hormonal─â poate duce la apari┼úia s├ónger─ârilor.

Consultul medical este obligatoriu mai ales atunci când:

- sângerările intermenstruale apar în fiecare lună, durează mult sau sunt abundente,

- iei pilule contraceptive ┼či apar s├óngerarile,

- e┼čti ├«ns─ârcinat─â ┼či te confrun┼úi cu s├ónger─âri vaginale,

- e┼čti la menopauz─â ┼či ai s├ónger─âri vaginale.

Află când nu este bine să iei anticoncepţionale AICI

Atenţie!

Cancerul uterin, cancerul cervix-ului sau cancerul vaginului sunt semnalate de apariţia unor sângerări. Se poate să fie singurele semne pe care ţi le transmite organismul.

Incidenţa cancerului uterin sau de endometru este mai mică decât cea a cancerului mamar, apare cu preponderenţă la femeile aflate în apropierea menopauzei, însă nu este o regulă bătută în cuie.