Obţii un zâmbet sănătos cu ajutorul faţetelor dentare

1 2 jpg jpeg

Din păcate nu toată luma se poate mândri cu o dantură frumoasă, sănătoasă şi sclipitoare precum a starurilor de televiziune.

Însă datorită studiilor, specialiştii dentari pot astăzi să rezolve precum spaţiile dintre dinţi, forma, textura, inclusiv culoarea acestora.

Aceste modificări se pot face cu ajutorul tehnologiei moderne care a perfecţionat faţetele dentare. Practic acum poţi obţine dantura mult dorită mai uşor, rapid şi fără să nici un fel de durere. Despre tehnica faţetelor dentare am stat de vorbă cu doctor. în estetică dentară şi facială – Jona Yousif.

Însă mai întâi să vedem cine are nevoie de faţelele dentare?

Iar răspunsul este foarte simplu, toate persoanele care se confruntă cu dinţii decoloraţi, foarte tociţi, ciobiţi sau fracturaţi, uşor malpoziţionaţi, cu o formă atipică sau celor cu dinţi cu strungăreaţă sau spaţii între ei. După consultul iniţial, medicul dentist va lua o amprentă a danturii şi va trimite mulajele la un laborator autorizat, împreună cu fotografii şi alte înregistrări, care să asigura obţinerea celui mai bun rezultat. La următoarea vizită, în general câteva săptămâni mai târziu. Pacientul va proba faţetele, apoi dinţii vor fi gravaţi moderat cu un acid special, pentru a-i pregăti pentru cimentare, unul câte unul. Medicul dentist va verifica dacă muşcătura este corectă şi dacă faţetele sunt aşezate corespunzător, urmând ca acestea să fie fixate.

Află cum poţi trata paradontoza AICI

Lumineers, cele mai inovatoare faţete

Ce este într-adevăr fantastic la aceste faţete este faptul că sunt proiectate digital pentru a fi ultra-subţiri, ca o lentilă de contact (aproximativ 1-2 mm), astfel încât acestea să poată fi aplicate perfect pe dinţi, pentru a obţine un zâmbet natural.

În felul acesta ele nu necesită şfefuire, anestezie sau faţete provizorii şi totodată rezolvă o varietate de probleme dentare, dar mai ales se poate obţine un zâmbet nou chiar după 2 vizite la medicul stomatolog.

Chiar dacă dinţii sunt decoloraţi sau ciupiţi, în urma unei evaluări la medicul dentist, pacientul va şti dacă este un candidat potrivit pentru faţetele de acest tip.

ESte foarte important să discuţi cu medicul tău stomatolog pentru a găsi împreună cea mai bună soluţie pentru tine şi sănătatea danturii şi a zâmbetului tău.

Faţele dentare veneers

Acestea spre deosebire de cele de mai sus, sunt mai groase, prin urmare necesită o îndepărtare mai agresivă şi ireversibilă a structurii sănătoase a dinţilor.

Astfel că, tehnica de pregătire necesită adesea pilirea şi anestezia pentru a minimaliza sensibilitatea şi durerea. În acelaşi timp, implică şi cimentarea faţetelor provizorii din acrilat, timp de 2 săptămâni, între vizite.

Care sunt avantajele purtării faţetelor?

În primul rând pacienţii se vor bucura de o înfrumuseţare a zâmbetului natural. Şi evident că se vor putea bucura de dinţi albi, putând chiar alege nuanţa dorită. Durata faţetelor este de 20-25 de ani. În plus, dinţii cu faţete lumineers sunt sănătoşi şi pot fi date jos, dacă pacientul doreşte, fără ca dinţii să fie afectaţi.

2 jpg jpeg

Contact: 0726 786 334

Bucureşti