Obiceiuri care îţi îmbolnăvesc glanda tiroidă

1 2 jpg jpeg

Mişcarea nu face parte din viaţa ta!

Ai o viaţă sedentară? Nu faci niciun fel de mişcare: nu alegi, nu înoţi, nu dansezi şi ţi se mai şi întâmplă să stai foarte mult pe scaun şi să mergi extrem de puţin pe jos? Această situaţie nu e deloc de partea ta! Lipsa activităţilor fizice pot determina modificări la nivelul tiroidei. Acest lucru poate duce la hipotiroidism.

Dacă totuşi vrei să împiedici ca acest lucru să se întâmple, schimbă puţin stilul de viaţă. Ai nevoie de cel puţin jumătate de oră de mişcare, în fiecare zi. De asemenea, mergi pe jos de câte ori poţi, nu mai utiliza liftul şi la ridică-te de pe scaun atunci când eşti la birou măcar de 4-5 ore în cele opt ore de lucru.

Cafea, energizante.. prea multă cofeină strică

Numeroase studii au demonstrat că o ceaşcă de cafea pe zi aduce numeroase beneficii organismului. Însă, atunci când consumul de cofeină devine exagerat, glanda tiroidă se poate avea de suferit. Aşa că, dacă vrei să-ţi păstrezi sănătos acest organ, încearcă să nu bei mai mult de două ceşti de cafea pe zi, renunţă de tot la energizante şi bea multă apă.

Abuzul de alcool dereglează acest organ

Nici alcoolul nu este un prieten prea bun cu glanda tiroidă. Dacă acesta este consumat cu moderaţie, acest organ rezistă destul de bine. Însă, atunci când se fac abuzuri sunt afectate funcţiile tiroidei şi acest lucru poate duce la probleme grave. Aşadar, nu bea mai mult de jumătate de pahar de vin la masa de seară sau unul de bere.

Ce se întâmplă când fumezi

Fumatul activ sau pasiv nu-i prieşte glandei tiroide. Se ştie despre ţigări că au în compoziţie substanţe care pot provoca probleme grave la nivelul acestui organ. Dacă vrei să eviţi această situaţie singura variantă este să renunţi total la acest obicei atât de dăunător. Fumatul te poate ucide; aşa că alege sănătatea ta în locul unei plăcere de moment.

Şi stresul dăunează

Atunci când eşti stresat pot avea loc modificări ale glandei tiroide. Aşa că, încearcă să fii cât mai relaxat, fă lucruri care-ţi fac plăcere şi refuză-le pe cele care-ţi crează disconfort. Viaţa e prea scurtă să facem compromisuri!

Sănătate!