Nu mai scapi de migrene? Elimin─â aceste cauze!

1 2 jpg jpeg

Migrenele pot fi manifestate ┼či printr-o sensibilitate la lumin─â, stare de grea┼ú─â, v─ârs─âturi, intoleran┼ú─â la zgomote. Dac─â simptomele dispar abia dup─â ore ├«n ┼čir de suferin┼ú─â ori nu trec nici dup─â ce ai luat un analgezic, o posibil─â cauz─â este reprezentat de tulbur─ârile hormonale. Descoper─â ┼či alte posibile cauze care, dac─â nu sunt eliminate, pot agrava migrenele!

M├óncatul ├«n grab─â ┼či alimentele procesate

Migrenele pot avea o cauz─â la care poate nu te g├ónde┼čti: mesele neregulate sau m├óncatul pe fug─â, ├«n timp ce lucrezi. Dac─â, ├«n timp ce m─ân├ónci, nu te concentrezi asupra mestecatului ┼či te gr─âbe┼čti, creierul este stimulat s─â produc─â o cantitate mare de hormon serotonin─â.

Dieta influen┼úeaz─â mult apari┼úia migrenelor. Alimentele de tip fast-food, supele instant ┼či pr─âjelile cresc riscul de apari┼úie a oboselii ┼či a migrenelor. Printre ÔÇ×vinova┼úiÔÇť se num─âr─â tiramina (prezent─â ├«n vinul ro┼ču, pe┼čtele afumat, ficatul de pas─âre, smochine), nitra┼úii (din mezeluri) ┼či glutamatul monosodic, o substan┼ú─â care intensific─â gustul acestor preparate ┼či declan┼čeaz─â procese inflamatorii care conduc la apari┼úia migrenelor.

Odihna prea puţină

Un somn de mai pu┼úin de 7 ore pe noapte ┼či odihna f─âr─â m─âsur─â pot provoca deopotriv─â migrene. ├Än primul caz, creierul nu poate s─â-┼či duc─â la bun sf├ór┼čit func┼úiile normale din timpul perioadei de odihn─â. De aceea, lipsa de concentrare, oboseala ┼či migrenele te ├«mpiedic─â s─â te ocupi de activit─â┼úile obi┼čnuite de peste zi. ┼×i c├ónd dormi prea mult este perturbat ritmul natural al corpului.

├Ängr─â┼čarea

Mul┼úi nu dau importan┼ú─â faptului c─â o greutate corporal─â mare poate fi una dintre cauzele migrenelor. Obezitatea este unul dintre factorii de risc ai bolilor cardiovasculare ┼či a tulbur─ârilor care ┼úin de circula┼úia s├óngelui. Medicamentele pe care le iau cei care sufer─â de obezitate sau de boli cardiace, precum ┼či dezechilibrele hormonale atrag apari┼úia episoadelor frecvente de migren─â.

Printre alte cauze ale migrenelor se num─âr─â:

-alergiile,

-deshidratarea,

-depresia,

-stresul,

-anxietatea,

-menopauza,

-pilulele contraceptive sau tratamentele hormonale.