Motive pentru care picioarele îţi transpiră în exces

1 2 jpg jpeg

Alegerea nepotrivită a încălţămintei

Rareori ocorzi atenţie materialelor din care este confecţionată încălţămintea pe care o cumperi şi dai o importartanţă mai mare modelului.

Materialele sintetice sau încălţămintea prea strânsă pe picior favorizează transpiraţia în exces. Alege materialele de bună calitate, naturale.

Şi calitatea şosetelor contează

Folosirea unor şosete din fibre sintetice creşte temperatura de la nivelul picioarelor.

N-ar fi o problemă în sezonul rece sau noaptea, dar vara sau în timp ce faci sport ajungi să transpiri foarte mult.

Dieta nesănătoasă

Dacă în meniul tău zilnic sunt prezente mâncărurile condimentate, cafeaua, băuturile carbogazoase, este posibil să ai probleme în privinţa transpiraţiei picioarelor.

Le eviţi cu uşurinţă prin renunţarea pentru o vreme la alimentele cu efect sudorific sau la cele care dau transpiraţiei un miros foarte neplăcut, produsele de tip fast-food, lactatele, carnea roşie.

Citeşte şi: Ceaiuri care combat transpiraţia în exces

Anumite afecţiuni

Printre alte motive pentru care ai probleme cu transpiraţia excesivă a picioarelor se numără bolile sistemului nervos, diabetul, constipaţia, afecţiunile hepatice.

Dacă orice altă cauză nu pare să se potrivească în cazul tău, mergi la un control medical, pentru a elimina şi posibilitatea unei probleme de sănătate.

Stresul

Stările emoţionale pot fi şi ele de vină pentru transpiraţia în exces. Când eşti stresat, extrem de emoţionat, nervos sau înfuriat sunt şanse mari să transpiri foarte mult.

Infecţiile

Dezvoltarea fungilor la nivelul picioarelor duce la apariţia unei infecţii micotice manifestată prin transpiraţie în exces. Cere sfatul unui dermatolog sau unui farmacist pentru a trata ciuperca piciorului!