Mituri despre răceală

1 2 jpg jpeg

Ai schimbat rapid garderoba astfel încât să te protejezi cum poţi mai bine de fluctuaţiile vremii şi de neplăcutele simptome ale răcelii?

Atunci cu siguranţă au şi început să circule pe lângă tine şi celebrele mituri despre ce să faci şi ce să nu faci la răceală.

Aşa că hai să demontăm câteva dintre cele mai celebre mituri despre răceală:

Evită antibioticele când eşti răcit

Antibioticele ar trebui folosite numai atunci când te confrunţi cu anumite bacterii, atunci când vorbim despre răceală, avem de a face cu un virus, care doar dacă apar anumite complicaţii precum bronşite sau sinuzite au nevoie de antibiotice. În rest alege să tratezi răceala cu tratamente naturiste, să consumi cât mai multe fructe şi legume pentru ca organismul să aibă la dispoziţie toţi nutrimenţii necesari pentru a întări sistemul imunitar.

Baia de aburi nu te scapă de răceală

Cum te vede cineva că tuşeşti sau sufli nasul cum te sfătuieşte să stai la abur, eventual să adaugi şi nişte sare în apa respectivă. În regulă, aburii ajută a decongestionarea căilor nazale, te ajută să transpiri, să elimini câteva toxine, dar nu va scoate şi răceala din tine. Eventual te va ajuta să dormi mai bine pentru că vei respira oarecum mai uşor.

Află cum poţi trata în mod naturist răceala AICI

Vitamina C nu te scapă de răceală

Cel mai mare mit referitor la răceală este acela că dacă ai parte zilnic de vitamina C nu vei mai răci. Vitaminele joacă un rol important în menţinerea sănătăţii atât la nivel mintal cât şi fizic. Însă asta nu te va scuti de virusul gripal, eventual doar te va atinge o formă mult mai uşoară decât dacă nu ai avea deloc doze vitaminice în organism. În plus excesele nici ele nu sunt bune, şi cel mai mare pericol atunci când vine vorba de prea multă vitamina C în organism este apariţia diareei.

Deci, vitamina C şi echinaceea, propolisul sau orice alt aliment minune fac bine organismului uman însă nu este o garanţie că nu vei mai răci deloc.

Răceala nu apare doar iarna

Chiar dacă marea majoritate a oamenilor răceşte iarna, asta nu înseamnă că în celelalte anotimpuri eşti ferit. Virusul este activ pe toată perioada anului, însă în anotimpul rece eşti mult mai predispus din cauză că ai mai multe ocazii să fii la un loc cu mai mulţi oameni, căile nazale se usucă mai uşor şi repede, creşte nivelul de vulnerabilitate la tot ce înseamnă infecţii virale...deci, concluzia este că nu doar iarna poţi răci, doar eşti mai predispus, atât.

Un alt mit este acela că răceala se transmite prin intermediul unui sărut, cei drept, la nivelul cavităţii bucale se află o mică cantitate de viruşi, însă nu suficienţi astfel încât să răcim, mai multă atenţi ar trebui acordată la mucusul nazal, acolo bacteriile sunt infinit mai multe decât regăsim pe buze sau în gură.

Dacă te înfometezi scapi de răceală

Serios? Alimentele au rolul de a hrăni organismul şi de a-ţi oferi toţi nutrimenţii necesari pentru a combate boala, în timp ce lichidele sunt necesare pentru a drena mucozităţile de la nivelelul căilor nazale şi bucale. Deci, consumul de alimente şi lichide este indispensabil sănătăţii corpului tău, altfel vei fi şi mai slăbit

Înfometarea nu este o soluţie bună niciodată, alege să te alimentezi corespunzător şi nu uita de hidratare, chiar dacă vremea se răceşte tot mai mult.