Micile schimbări în dietă pot uşura meteorismul

1 2 jpg jpeg

Nimic nu poate fi mai natural decât meteorismul – produsul normal care rezultă din digestie şi fermentaţie care are loc în intestin.

Mulţi resimt o anxietate obsesivă legată de meteorism, dar nu este un motiv de îngrijorare dacă acesta se produce în mod excesiv.

Orice schimbare bruscă în apariţia şi eliminarea zilnică a acestor gaze ar putea avea la bază o problemă. Posibelele cauze ar putea fi hernia hiatală, sindromul colonului iritabil, diverticulita sau constipaţia severă. În absenţa altor suferinţe,

te ajută să combaţi, de obicei, această problemă.

O schimbare în dietă poate fi folositoare. Astfel, este bine să reduci consumul de boabe de fasole şi linte. Alte alimente al căror consum îl poţi reduce meteorismul sunt varza de Bruxelles, mazărea, varza şi ouăle.

Pentru a preveni meteorismul, trebuie să dai timp procesului digestive să funcţioneze – savurează mâncarea şi mestecă bine alimentele. Evită băuturile carbogazoase. De asemenea, poţi reduce consumul de zahăr sub orice formă.

Pe măsură ce obiceiurile alimentare se îmbunătăţesc, adaugă iaurt natural, dar şi alte produse lactate fermentate, cu toate bacteriile lor benefice.

Totodată, ajută dacă adaugi seminţe de chimen când găteşti varză şi cimbru de grădină la toate felurile de mâncare pe bază de boabe.

Mărarul, seminţele de fenicul, lemnul dulce, pătrunjelul şi menta pot fi adăugate la mâncărurile gătite şi consumate sub formă de ceai.

Constipaţia este o cauză obişnuită a gazelor intestinale şi se va înrăutăţi dacă începi să adaugi tărâţe la aportul zilnic de mâncare.

Pentru a combate meteorismul, există o gamă largă de remedii pe bază de plante. Cele mai folosite împotriva meteorismului sunt sămânţa de anason, nucşoara, ardeiul iute, scorţişoara, cuişoarele, cardamomul, salvia, coriandrul, usturoiul şi cimbrul.

Adăugarea acestor plante la mâncarea gătită este o modalitate uşoară de a evita problemele digestive. De asemenea, le poţi bea în infuzii sau poţi încerca ceaiurile de muşeţel, schinel sau balsam de lămâie după mese.

Consumă mâncăruri care conţin fibre solubile, precum ovăzul sălbatic. Combinarea alimentelor ar putea ajuta: brânza şi pâinea ar trebui amestecate, iar mâncărurile neuter (mazărea şi lintea) pot fi consumate împreună.