La ce pericole te expui dacă porţi zilnic aceeaşi încălţăminte

1 2 jpg jpeg

Uneori picioarele plătesc scump, pentru frumuseţea unui design şi siguranţa de sine oferită. Şi asta deoarece pantofii joacă un rol important atât în aspectul vizual, fiind cunoscut faptul că un pantof bine ales poate alungi silueta, cât şi în aspect profesional.

Însă chiar şi aşa, frumuseţea păleşte imediat în faţa sănătăţii. Oricât de mult ne-ar plăcea o pereche de pantofi este recomandat să nu o porţi mai mult de două zile consecutiv.

Trucuri pentru a-ţi proteja pantofii şi picioarele

2 jpg jpeg

Dacă pantofii cu toc fac parte din rutina ta zilnică atunci cel mai indicat ar fi să uneşti două degete cu bandă adezivă, mai exact al doilea şi al treilea deget, numărând de la degetul mare.

În felul acesta imediat după ce vei încălţa minunaţii tăi pantofi cu toc, nervul ce trece pe sub degetele de la picioare se va relaxa şi tensiunea din zona respectivă va fi redusă considerabil.

Băşicile sunt un aspect cu care deja te-ai obişnuit? Fac parte din rutina ta? Alege să ungi interiorul pantofilor noi cu un deodorant de tip stick şi astfel vei limita frecarea ce are loc între pantof şi pielea piciorului.

Dacă vrei să ai parte de o pereche de pantofi rezistenţi la apă, unul dintre cele mai vechi trucuri ne învaţă că dacă alegi să îi ungi cu ceară de albine şi apoi să îi usuci cu feonul, îi vei proteja de frig şi de ploaie mult mai mult timp.

Află care sunt cele mai eficiente exerciţii pentru picioare AICI

Tocurile zilnice afectează articulaţiile

2 jpg jpeg

Experţii trag un semnal de alarmă cu privire la faptul că dacă purtăm mai multe zile la rând aceiaşi încălţăminte, membrele inferioare vor avea în timp de suferit, mai ales dacă ne referim la tocuri.

Tocurile solicită foarte mult musculatura picioarelor, şi astfel pot apărea durerile mai dese la nivelul spatelui, a şoldurilor, gleznelor sau chiar a călcâielor.

Datorită faptului că mersul pe tocuri cere o anumită ţinută, de cele mai multe ori, coloana este cea mai afectată, mai ales după multe ore de stat pe tocuri nu mai poţi să te concentrezi să menţii trunchiul drept. În felul acesta rişti să ai parte de anumite modificări de mers.

Predispoziţie către fasciită plantară

Această afecţiune apare atunci când ligamentul responsabil cu unirea dintre calcaneu şi degetele de la picioare se irită şi mai apoi se inflamează. Nici în cazul pantofilor cu talpă joasă această afecţiune nu este exclusă.

Ideal ar fi să alternezi tocurile cu tot felul de calapod şi niciodată să nu porţi aceiaşi pereche de pantofi mai mult de două zile la rând. Astfel te vei bucura de sănătatea picioarelor tale timp îndelungat şi de ce nu, şi de colecţia ta minunată de pantofi.

Achiziţionează-ţi nişte papuci cu talpă de silicon şi la finalul zilei optează pentru un masaj reflexogen.