Iată care sunt cauzele care duc la apariţia părului alb!

1 2 jpg jpeg

Albirea p─ârului, cauze genetice

Fenomenul de albire a p─ârului are, de cele mai multe ori, cauze genetice. Teste ale cercet─âtorilor britanici au ar─âtat c─â albirea este cauzat─â de o acumulare masiv─â de peroxid de hidrogen la nivelul r─âd─âcinilor firelor de p─âr.

Aceasta este produsă de deteriorarea foliculilor epiteliali, blocând astfel pigmentarea naturală a firelor de păr. Carenţa de vitamine poate cauza alibirea prematură

Firele de p─âr alb ap─ârute prematur pot avea drept cauz─â caren┼úa de vitamina B12 din organism. ┼×i caren┼úa de magneziu, de fier ┼či cea de iod pot avea leg─âtur─â cu apari┼úia timpurie a firelor de p─âr alb.

Este important s─â consumi pe┼čte (ton, sardine), morcov, dar ┼či fructe oleaginoase (nuci, migdale, caju, fistic), ficat de pas─âre, alimente bogate ├«n vitamina B12.

┼×i un ┼čoc emo┼úional puternic poate duce la albirea p─ârului. De asemenea, unele studii sus┼úin c─â exist─â o leg─âtur─â ├«ntre albirea prematur─â a p─ârului ┼či st─ârile frecvente de stres. Fumatul, de asemenea, poate fi un factor care duce la apari┼úia timpurie a firelor albe.

Difunc┼úiile trioridiene, dar ┼či alte afec┼úiuni, precum bolile autoimune (vitiligo, pot duce la albirea prematur─â a p─ârului.