Grupa de sânge îţi influenţează sănătatea. Iată cum!

1 2 jpg jpeg

Iată, aşadar, cum îţi influnţează grupa de sânge starea de sănătate şi la ce comportamente eşti predispus!

Predispoziţia la muşcăturile de ţântar

Persoanele cu grupa de sânge 0 sunt de două ori mai predispuse la muşcăturile de ţânţar decât restul grupelor, arată un studiu realizat în Japonia. În schimb, indivizii cu această grupă de sânge sunt mai puţin susceptibili de a suferi de cele mai grave forme de malarie.

Bacteriile din intestine

Cercetătorii europeni au descoperit că speciile de bacterii din tractul digestiv se împart în trei categorii diferite, în funcţie de grupa de sânge, deşi această teorie nu a fost dovedită.

Totuşi, o echipă de cercetători din Finlanda a descoperit câteva corelaţii între grupa de sânge şi tipul bacteriilor prezente în intestine. Implicaţiile ar fi cu adevărat uriaşe în măsura în care un medic ar putea determina ce fel de tulpini de bacterii locuiesc în intestin în funcţie de tipul grupei de sânge, astfel că el ar putea face recomandări mai precise de dietă şi tratament.

Grupa de sânge şi alcoolismul

În anii '70-'80, mai multe studii făceau referire la grupa de sânge A şi o predispoziţie mai crescută către alcoolism, în timp ce descoperirile recente par să confirme aceste teorii.

În plus, se pare că moştenirea genetică poate determina cu până la 50% riscul de alcoolism, potrivit Institutului Naţional pentru Sănătate (SUA).

Rezistenţa la stres

În cazul grupei de sânge 0, se pare că nivelul hormonului de stres din organism - cortizolul - este mult mai ridicat, ceea ce poate determina îmbătrânirea prematură şi mâncatul pe fond nervos.

Temperamente în funcţie de grupa de sânge

Persoanele cu grupa de sânge A sunt mai predispuse tulburărilor şi comportamentelor de tip obsesiv-compulsiv, arată un studiu publicat în revista Neuropsychobiology, în timp ce cercetătorii japonezi au asociat această grup de sânge cu trăsături precum persistenţa, stabilitatea şi hărnicia.