Greşeli matinale care te obosesc pe parcursul zilei

1 2 jpg jpeg

Deşi mergi pe ideea că starea de oboseală dimineaţă este din cauza orelor insuficiente de somn, trebuie să ştii că specialiştii de la health24.com vin să contrazică această idee, susţinând faptul că anumite obiceiuri şi greşeli pe care le faci dimineaţa sunt responsabile cu starea ta de peste zi.

Astfel este necesar să înveţi cum să îţi dozezi energia de dimineaţă pentru a avea o zi plină de vitalitate.

Nu te ridici din pat imediat cum a sunat alarma

2 jpg jpeg

Alarma de dimineaţă este primul pas către o nouă zi, iar dacă după ce acesta sună obişnuieşti să mai stai câteva minute în pat eventual cu ochii în lumina telefonului sau a televizorului, tu îi transmiţi reierului tău semnalul că el este pregătit pentru odihnă nicidecum pentru o nouă zi de muncă.

Iar dacă după ce a sunat alarma o reprogramezi şi mai dormi chiar şi 10 minute, vei avea parte ulterior de o zi grea şi senzaţia de oboseală te va însoţi la tot pasul.

Află care sunt fructele care te scapă de riduri AICI

Nu te hidratezi corespunzător

1 2 jpg jpeg

Dacă dimineaţa te trezeşti cu o respiraţie urât mirositoare deşi ai grijă de igiena ta orală, nu ai carii şi nici tratamente stomatologice în curs, atunci răspunsul este unul singur şi anume: nu te hidratezi corespunzător.

Chiar dacă dormi, organismul tău este în continuare activ şi printre activităţile sale se află şi distribuirea lichidelor în organism.

Astfel că dimineaţa imediat după ce te-ai trezit este indicat să te speli pe dinţi, să îţi cureţi limba de reziduurile acumulate peste noapte şi să te hidratezi cu un pahar de apă la temperatura camerei.

Asigură-te că înainte de a ieşi din casă mai bei un pahar de apă pentru a fi hidratat în drum spre muncă.

Nu aştepta niciodată să apară senzaţia de sete pentru a bea apă.

La sală este indicat să mergi înainte de servici

2 jpg jpeg

Chiar dacă dimineaţa eşti contracronometru, este bine să ştii faptul că exerciţiile efectuate dimineaţa sunt mult mai eficiente şi mobilizează mult mai bine corpul pe toată perioada ziei. Şi asta datorită oxigenării creierului de la prima oră, şi datorită energei oferite corpului după efectarea exrciţiilor.

În felul acesta corpul tău va beneficia de endorfine, oxigen, substanţe nutritive şi vor fi stimulate mai ales inima şi plămânii.

De asemenea trebuie punctat faptul că timpul petrecut la birou, mai ales dacă este un spaţiu închis şi cu foarte multă lumină artificială, senzaţia de oboseală te va însoţi în permanenţă.

Şi asta datorită faptului că lumina lumina soarelui care ajută la scăderea nivelului de melatonină, hormonul somnului liseşte cu desăvârşire pe tot parcursul zilei.

Soarele este responsabil cu fixarea vitaminei D şi a calciului în organism, lipsa luminii solare clar te va predispune la o stare de oboseală cronică, privându-te de energia necesară.

Profită de pauza de masă pentru a ieşi afară la aer, la soare atât cât este el şi mişcă-te cât de mult posibil.