Greşeli care îţi pot provoca dureri de spate

1 2 jpg jpeg

Cauzele durerilor de spate sunt variate, de la obiceiuri de viaţă nesănătoase şi accidente, până la leziuni sportive şi întinderi musculare. Chiar dacă durerea de spate are o cauză fizică, în unele cazuri poate fi vorba şi de stres. De asemenea, insomnia sau lipsa somnului poate să contribuie la apariţia unei astfel de probleme. Totuşi, indiferent de cauza durerii, simptomele sunt aceleaşi.

Eşti legat de birou

Nu ai timp de pauze pentru exerciţii de întindere, iar asta îţi poate face rău. Muşchii spatelui se atrofiază dacă nu-i foloseşti; articulaţiile pe care nu le foloseşti se flexează mai greu şi îmbtrânesc mai repede. Dacă stai jos, pui cu 40% mai multă presiune pe coloana spinării decât dacă stai în picioare. Este important să faci mişcare 2-3 minute, la fiecare o jumătate de oră.

Conduci mult

Muşchii pieptului ţi se încordează, iar umerii ţi se încovoiază, dacă conduci mult. Stai la 90 de grade faţă de volan, ca să nu fie nevoie să te întinzi sau să te apleci!

Nu faci sport

Ca să-ţi ameliorezi durererile de muşchi şi de spate fă exerciţii fizice. Acestea te ajută la întărirea muşchilor, la prevenirea şi la atenuarea durerilor de spate şi la creşterea mobilităţii articulaţiilor coloanei vertebrale. Dacă te doare spatele, trebuie să faci mai multe exerciţii şi plimbări. Mânânci nesănătos Obiceiurile alimentare sunt bune pentru inimă, greutate şi pentru menţinerea normală a nivelul de zahăr din sânge. De asemenea, alimentaţia influenţează şi starea spatelui tău. Menţine o dietă sănătoasă. Mănâncă cereale, nuci, proteine, legume şi fructe. Evită cofeina şi alimetele preparate în exces.

Dormi cu faţa în jos

Statul îndelungat în poziţia culcat nu face decât să înrăutăţească durerile de spate. Nu dormi cu faţa în jos, pentru că această poziţie te forţează să ridici capul pentru a respira şi aşa te alegi şi cu dureri de gât. Cea mai bună poziţie este pe spate, dar cu perne sub genunchi.

Dependentă de pantofi cu toc

Pantofii cu toc duc la instabilitatea piciorului, care îţi poate afecta spatele. Tocurile înalte îţi pot forţa coloana să se arcuiască. Evită să parcurgi distanţe mari cu pantofi cu toc! Pentru un drum lung alege adidaşi sau tenişi cu talpă flexibilă.

Află ce plante îţi alină durerile de spate AICI

Durerea de spate este cel mai adesea tratată cu medicamente, dar au efecte secundare. Poţi încerca şi câteva remedii naturale.

Fă o baie caldă

Fă o baie fierbinte de 20 de minute. Căldură ajută la creşterea elasticităţii muşchilor. De asemenea, poţi adăuga în cadă sare de mare, aceasta va reduce inflamaţia şi va ameliora durerile de spate şi va da o stare plăcută de relaxare. Tot ce trebuie să faci este să stai în cadă pentru 30 de minute.

Mănâncă mai des produse lactate

Pentru a scăpa şi a preveni durerile de spate este necesar să consumi zilnic alimente bogate în calciu care îţi întăresc oasele şi protejează coloana vertebrală, precum laptele, brânza, varza, broccoli, spanacul, peştele şi alimente bogate în vitamina D.

Bea ceai de muşeţel

Ceaiul de muşeţel calmează ţesutul muscular. Adaugă 1 lingură de flori de muşeţel într-o cană cu apă clocotită, infuzează pentru 15 minute. Bea maximum 3 ceşti de infuzie de muşeţel zilnic pentru a calma ţesuturile musculare tensionate.

Mergi la masaj

Masajul îţi ameliorează durerile de spate. După primele 2 şedinte, pot apărea dureri. Dacă se trece de acest obstacol, este suficient un ciclu de 8 şedinte de masaj pentru a ameliora foarte mult durerile de spate.

Atenţie!

Când ai dureri de spate care durează mai mult de 2-3 zile, trebuie să mergi la medic.