Ghid de îngrijire în caz de infecţii urinare

1 2 jpg jpeg

Cunoscute ├«n limbaj populat ┼či sub denumirea de cistite, infec┼úiile tractului urinar sunt cauzate de germeni ┼či bacterii care ajung la nivelul uretrei (canalul prin care se elimin─â urina).

Spre deosebire de b─ârba┼úi, femeile sunt mai predispuse acestui tip de infec┼úie, sus┼úin speciali┼čtii. Explica┼úia?├Än cazul lor, uretra este mai scurt─â, iar bacteriile pot p─âtrunde mai u┼čor (bacteria E.coli este implicat─â ├«n 85% dintre cazurile de cistit─â).

Iata ce cuprinde acest ghid de îngrijire în caz de infecţii urinare:

Febra, unul dintre simptomele bolii Este bine de ┼čtiut c─â infec┼úiile urinare se pot localiza ┼či manifesta diferit. Ele se ├«mpart ├«n: infec┼úii urinare joase (cistite) ┼či infec┼úii urinare ├«nalte (pielonefrite).

├Än timp ce cistitele se manifest─â prin senza┼úia de arsur─â la urinare, durere ├«n partea de jos a abdomenului, urin─â ur├ót mirositoare, stare de r─âu general ┼či urin─âri dese, pielonefritele au ca principale simptome febra (├«n cele mai multe din cazuri peste 38 de grade Celsius), senza┼úia de grea┼ú─â ┼či frisoanele.

Pentru a diagnostica infec┼úia urinar─â, medicul recomand─â ├«n cele mai multe din cazuri efectuarea unor analize de s├ónge: sumarul de urin─â ┼či urocultura cu antibiogram─â. ├Än func┼úie de rezultatele testelor de s├ónge (se ob┼úin dup─â 24-48 de ore de la recoltare), mai exact care este tipul microbului care a cauzat infec┼úia, medicul poate recomanda tratamentul cu antibiotice.

Afl─â mai multe pe clickentrufemei.ro