Evită să faci aceste greşeli când este frig!

1 2 jpg jpeg

De sănătatea ta trebuie să ai grijă pe tot parcursul anului dar mai ales acum cînd vremea este atât de capricioasă, astfel că anumite obiceiuri îţi pot face mai mult rau decât bine.

Şi cel mai bun exemplu este administrarea de picături nazale pentru a putea respira mai bine. Acest obicei ar trebui înlăturat din tabieturile tale, deoarece una dintre reacţiile de apărare a organismului este îngustarea căilor nazale pentru a împiedica pătrunderea atât a microbilor cât şi a aerului rece. Picăturile vor contribui la dilatarea lor şi astfel vei fi mai predispus la apariţia răcelilor.

Nu respira pe gură

Tocmai în astfel de momente când respiraţia pe nas este mai dificitară, respiratul pe gură mai ales când eşti afară nu este tocmai o soluţie sănătoasă.

În felul acesta vei inhala o cantitate mult mai mare de aer rece. Şi asta deoarece aerul ce pătrunde în organism prin intermediul căilor nazale, datorită vascularizaţiei bogate a mucoasei nazale ajută la încălzirea lui înainte de a trece mai departe.

Renunţă la a-ţi acoperi gura cu fular

La mare căutare în perioada aceasta sunt fularele sau eşarfele, se aşează bine la orice ţinută dar îţi pot pune sănătaea în pericol şi asta deoarece vaporii de aer cald pe care îi expiri imediat cum au ajuns pe eşarfă se vor răci. Având în vedere că este foarte aproape atât de nas cât şi de gură va favoriza răcirea aerului pe care tu îl vei inspira ulterior.

Evită să te grăbeşti sau să alergi

Dacă ai ieşit afară şi nu eşti îmbracat adecvat, cea mai mare greşeală pe care o poţi face este să alergi în ideea că nu vei îngheţa.

Orice plimbare indiferent de durata sa prin frig va contribui la apariţia unei răceli.

Evită de asemenea să ieşi transpirat afara chiar dacă eşti îmbrăcat gros.

Să porţi haine foarte mulate iar nu este o soluţie sănătoasă, aceastea nu îţi vor ţine de cald ci dimpotrivă vor contribui la restricţionarea circulaţiei sangvine pe alocuri.

Cea mai bună variantă este să foloseşti haine mai largi care să permită izolarea corpului de temperaturile extreme. Acest lucru este posibil tocmai datorită straturilor de aer care se formează între hainele mai largi şi corp.

Află ce greşeli faci atunci când bei apă AICI

Alimentează-te şi hidratează-te corect

Evită pe cât posibil să ieşi din casă nemâncat. Corpul tău are nevoie de energie pentru a produce căldură şi cea mai bună sursă de energie este alimentaţia.

Dacă nu ai timp pentru micul dejun asigură-te că ai parte măcar de o mini gustare înainte de a ieşi în frig.

În plus, ar fi indicat să renunţi la băuturile fierbinţi sau calde dacă ai de făcut drumuri. Ele sunt ideale atunci când este frig şi stai în casă, deoarece ajută la îmbunătăţirea circulaţiei sangvine şi totodată combat răcelile însă atunci când le bei cu 30 de minute înainte de a iesi afară, când dai de temperatură scăzută o să pierzi o mare parte din căldura corporală şi asta într-un timp foarte scurt, aspect destul de negativ pentru corpul şi sănătatea ta.

Cel mai bine ar fi să te hidratezi cu lichide la temperatura camerei şi să ai o alimentaţie bogată în vitamine şi minerale de calitate.

Protejează-ţi faţa

Pielea este clar cea mai afectată de expunerile la temperaturile scăzute, iar cea mai mare greşeală pe care şi tu o faci uneori este să îţi aplici cremă pe faţă exact înainte de a ieşi din casă. În felul acesta pielea devine mai sensibilă, iar frigul va contribui la uscarea ei.

Dacă ştii că trebuie să ieşi din casă înceracă să îţi aplici crema cu 2 ore înainte, în felul acesta o vei proteja.