Evită aceste alimente dacă suferi de osteoartrită!

2 jpg jpeg

Cunoscută ca fiind o boală inflamatorie, osteoartrita se poate agrava datorită consumului anumitor alimente, mai ales dacă aceste alimente contribuie la apariţia inflamaţiilor în corp. Evitarea acestor alimente te-ar putea ajuta să eviţi un episod dureros mai ales daca suferi de alte boli ale sistemului osos precum gonartroză sau coxartroză.

Pericolul ascuns din dulciuri

Tot ce conţine o cantitate mare de zăhar este periculos pentru sănătatea ta, astfel că micile plăceri nevinovate precum torturile, dulciurile, produsele de panificaţie pot declanşa anumite dezechilibre în organism mai ales dacă sunt consumate în exces.

O variantă a zahărului din cafea sau din dulciurile făcute acasă este siropul de arţar sau mierea. Vei obţine astfel gustul dulce fără să înrăutăţeşti simptomele osteoartritei sau să aibă un impact negativ asupra siluetei tale.

Precum sarea în bucate

1 2 jpg jpeg

Condimentele sunt necesare pentru a obţine un gust mai bun, însă excesul de sare nu va face altceva decât să reţină apa în organism.

Corpul tău are nevoie de sodiu penmtru a funcţiona în parametri normali, excesul va declanşa o reacţie inflamatorie care poate contribui la deteriorarea articulaţiilor.

Adaugă preparatelor tale piper, coaja rasă de lămâie, usturoi şi vei observa cum paleta gustativă va căpăta o altă formă şi un gust satisfăcător. Evită de asemenea alimentele prăjite sau care au un conţinut mare de grăsimi saturate.

Află care sunt cele mai bune remedii pentru problemele biliare AICI

Făina albă înlocuieşte-o cu cereale

Cercetătorii au ajuns la concluzia că pâiea făcută din grâu rafinat este responsabilă cu procesul înflamator al organismului. Un consum exagerat de paste, făinoase poate declanşa o durere la nivelul articulaţiilor tale.

Alege să consumi în schimb cereale integrale şi dacă ai nevoie de făină mărunţeşte cerealele şi vei obţine astfel la tine acasă făina potrivită pentru a-ţi menţine sănătatea.

Acizii graşi trebuie evitaţi

Şi aici ne referim bineînţeles la alimente precum gălbenuşul şi carnea roşie care ar trebuie consumate în cantitate extrem d emică, mai ales că oamenii de ştiinţă de Harvard au descoperit că acest tip de acizi pot cauza o creştere a nivelului inflamaţiilor în organism.

În schimb ai liber la acizii graşi Omega-3 şi aici amintim somonul, migdalele, acestea îţi vor oferi proteine şi te vor feri de simptomele neplăcute ale durerilor osoase.

În privinţa lactatelor cercetătorii recomandă consumul de produse cu grăsimi de origine vegetală, cele mai recomadate fiind laptele de migdale sau din seminţe de in