Efectele colesterolului m─ârit

2 jpg jpeg

Circula┼úia sangvin─â este cea mai afectat─â atunci c├ónd colesterolul este ├«n cre┼čtere deoarece vasele sangvine se ├«ngusteaz─â din cauza prezen┼úei ┼úesutului adipos, afect├ónd circula┼úia sangvin─â.

Ce este colesterolul?

├Äl putem defini ca fiind o substan┼ú─â gras─â care rezult─â ├«n urma activit─â┼úii ficatului ┼či care mai apoi este r─âsp├óndit─â ├«n tot organismul prin intermediul vaselor sangvine.

Acesta permite, de asemenea, organismului s─â produc─â vitamina D, anumi┼úi hormoni dar ┼či fierea. O parte din colesterol prezent ├«n organism, cei drept o mic─â parte este din alimentele pe care tu le consumi, mai ales cele care au origine animal─â.

Lipoproteinele care sunt cu densitate mic─â ┼či mare ajut─â colesterolul s─â circule prin tot organismul, iat atunci c├ónd nivelul de colesterol ├«n s├ónge este crescut acesta este depozitat mai ales pe pere┼úii arterelor, motivul principal pentru care apar afec┼úiunile cardiovasculare.

Digestia sufer─â anumite modific─âri

O dat─â cu cre┼čterea valorii colesterolului se creeaz─â un dezechilibru la nivelul bilei, ├«n felul acesta f─âc├óndu-┼či apari┼úia calculii biliari.

Depozitele de gr─âsime de pe pere┼úii vaselor sangvine sunt o piedic─â ├«n calea circula┼úiei sangvine ┼či ├«n timp at├ót digestia c├ót ┼či sistemul excretor au de suferit. ├Än cazul ├«n care se produc blocaje circulatorii la nivelul intestinelor apare sindromul intestinal ischemic caracterizat prin dureri abdominale, v─ârs─âturi, scaun cu s├ónge sau chiar grea┼ú─â.

Nu doar arterele au de suferit de pe urma cre┼čterii colesterolului,ci ┼či splina. Depozitele de gr─âsime de pe splin─â exercit─â o anumit─â presiune pe celelelate organe din cavitatea abdominal─â, ├«n felul acesta resim┼úindu-se anumite dureri mai ales ├«n cavitatea toracic─â.

Afl─â care sunt remediile naturiste care te scap─â de colesterol AICI

Schimbă-ţi stilul de viaţă!

Primul pas ├«n cazul ├«n care te confrun┼úi cu aceast─â problem─â este s─â te prezin┼úi la medicul specialist pentru ate avea sub observa┼úie ┼či a vedea cum r─âspunde organismul t─âu la tratamentul medicamentos. Trebuie s─â con┼čtientizezi c─â ai nevoie de o schimbare ├«n ceea ce prive┼čte alimenta┼úia ta ┼či stilul de via┼ú─â. Este necesar s─â renun┼úi la vicii precum tutunul, alcool, m├ónc─ârurile grase ┼či zaharurile Pentru o via┼ú─â s─ân─âtoas─â ┼či o circula┼úie sangin─â corect─â ai nevoie de mi┼čcare care s─â ├«┼úi creasc─â ritmul cardiac─â, f─âc├ónd astfel inima s─â pompeze mai mult s├ónge ┼či ┼úesutul adipos s─â se ÔÇ×topeasc─âÔÇŁ.

Dacă starea de sănătate nu îţi permite să faci anumite tipuri de sport, optează pentru a te plimba prin parc ori de âte ori ai ocazia, urcă scările în defavoarea liftului, mergi la yoga sau la pillates.

Kilogramele ├«n plus trebuie s─â dispar─â pentru a putea restabili valorile normale ale colesterolului ┼či a trigliceridelor ├«n organism.

Ai grija de s─ân─âtatea ta!