Durerile de spate pot anunţa o infecţie urinară

1 2 jpg jpeg

Una dintre afecţiunile cel mai adesea ignorate poate crea multe neplăceri. Cunoscută şi sub denumirea de cistită, infecţia urinară apare cu precădere la sexul feminin, potrivit unui studiu realizat de către Institutul Naţional de Diabet şi boli Digestive din America.

Tot potrivit aceluiaşi studiu se pară că bărbaţii cu vârstele peste 50 de ani suferinzi de prostată se pot confrunta şi ei cu apariţia infecţiei urinare.

Motivul apariţiei cistitei la femei fiind explicat de faptul că uretra este mult mai scurta decât la bărbaţi şi în felul acesta este facilitată migrarea bacteriilor către vezica urinară.

Cauzele apariţiei cistitei

Una dintre cele mai cunoscute bacterii responsabile de această infecţie pare a fi abcteria E.Coli, cel mai frecvent microb de la nivelul colonului şi implicit a anusului.

Dar şi schimbările hormonale de la menopauză, utilizarea unui cateter, pietrele la rinichi sau diabetul se regăsesc printre cauzele favorizante apariţiei infecţiei urinare.

Persoanele cele mai predispuse la astfel de infecţii fiind femeile însărcinate.

De asemenea folosirea tampoanelor interne, a inelelor contraceptive sau a diafragmei pot fi o cauză posibilă mai ales dacă igiena nu este una strictă. Dacă ai fost plecat în vacanţă şi te-ai bucurat de o vreme frumoasă la piscină, cel mai probabil poţi să te confrunţi ulterior cu o astfel de problemă.

Din păcate infecţia urinară se poate transmite şi în urma unui contact sexual neprotejat.

Află care sunt leacurile naturiste pentru cistită AICI

Durerea de spate însoţită de usturimi ascunde o infecţie urinară

Dacă ai început să te duci din ce în ce mai des la toaletă şi urinatul a devenit dureros sau te confrunţi cu senzaţia de arsură sau usturime aceste simptome pot fi începutul infecţiei urinare.

În momentul în care apare şi incontinenţa urinară, existenţa acestei afecţiuni în organismul tău este prezentă.

Deşi pare greu de crezut dar o stare de oboseală permanentă, febra, frisoanele sau durerea de spate fac parte din simptomele cistitei şi nu trebuie să treci aşa uşor cu vederea peste ele. Durerea de spate indică faptul că rinichii au fist afectaţi de această problemă şi trebuie intervenit cât mai repede. Nu amâna vizita la doctor.

Urina capătă miros

Deseori se întămplă ca odată cu apariţia acestei infecţii urina să îşi schimbe culoarea sau să apară mici sângerări atunci când mergi la baie. În acest caz, acest simptom anuntă extinderea infecţiei în organism şi este vitală vizita la medicul specialist.

Netratată corespuzător cistita poate avea repercusiuni pe termen lung şi poate duce la leziuni la nivelul rinichilor, a vezicii urinare inclusiv la naştere prematură.

Cea mai simplă modalitate de a afla dacă te confrunţi cu această problemă este efectuarea unei analize de urină şi a uroculturi.