Durerile de călcâie: cum apar şi cum se tratează

1 2 jpg jpeg

Când ai de a face cu durerea de călcâie, cel mai probabil este vorba despre inflamaţia unui ligament cunoscut sub denumirea de fascia plantară. Acesta uneşte călcâiul cu degetele formând astfel arcul piciorului. Cele mai frecvente cauze ce duc la instalarea simptomului denumit fasceită plantară se datorează surplusului de kilograme sau a mişcărilor incorect efectuate şi repetate.

În plus, dacă eşti în perioada de sarcină, aceste dureri de la nivelul călcâielor sunt absolut fireşti mai ales dacă stai toată ziua în picioare, acestea se pot umfla mai ales datorită retenţiei de apă.

Când trebuie mers la medic?

În cazul în care pe lângă senzaţia de durere te confrunţi şi cu sezoane febrile, înroşirea tegumentului, senzaţia de amorţeală sau căldură la nivelul călcâiului atunci nu ezita să apelezi la medicul specialist.

Obişnuieşte-te să parctici exerciţii de intindere ori de câte ori ai ocazia, acestea te vor ajuta să eliberezi tensiunea acumulată în corp mai ales cea de la nivelul tălpilor, poţi să aplici din când în când şi o cremă cu efect antinflamator sau să apelezi la compresele cald-rece.

Când stai pe scaun la birou, pune picior peste picior şi rage vârful piciorului ridicat către tine pentru a întinde astfel zona şi menţine 10 secunde apoi revino în poziţia iniţială. Poţi să faci câte 10 repetări cu fiecare picior, a doua zi vei observa diferenţa.

O altă variantă pentru a relaxa zona cu pricina când eşti la birou este să te descalţi şi să rulezi o sticlă sub talpă spre înaiante şi spre înapoi, efectul relaxant nu va întârzia să apară.

Află care sunt cele mai eficiente exerciţii pentru picioare AICI

Cum previi aceste dureri

Unul dintre cele mai importante aspecte este că trebuie să faci mişcare constant şi să fii atent la postura ta.

Nu trebuie să uiţi sub nici o formă să faci câteva minute de încălzire înainte de orice activitate mai ales înainte de o oră de sport şi să eviţi oscilaţia prea mare de greutate.

Orice kilogram în plus reprezintă o sarcină mai mare pentru articulaţiile şi talpa plantară. Astfel sportul te va ajuta să ţii greutatea sub control, să eviţi apariţia tensiunilor musculare şi tei bucura de un corp tonifiat şi o greutate constantă.

Renunţă la încălţămintea incomodă

Optează pentru o încălţăminte comodă cu talpa mai groasă şi eventual flexibilă, evită să parcurgi distanţe mari pe tocuri foarte înalte sau mersul în picioarele goale.

Nu sări sub nici o formă peste orele de odihnă, mai ales când îţi simţi picioarele obosite nu ezita să faci o pauză şi eventual să le menţii câteva minute bune mai sus decât poziţia corpului.

Şi masajul să ştii că ajută, acţionează asupra circulaţiei sangvine şi limfatice şi ajută să te relaxezi şi să te deconectezi.