Dureri pe care nu trebuie să le ignori

1 2 jpg jpeg

Iată, aşadar, câteva dureri aparent banale, dar care pot ascunde afecţiuni grave!

Durere în piept

Durerile în piept pot fi semnul unui atac de cord sau ale unor afecţiuni cardiovasculare grave. Durerile în piept mai pot fi provocate de problemele de digestie, gazele intestinale, stres, frig sau febră.

În cazul în care durerea în piept este însoţită de un discomfort resimţit la nivelul gâtului, maxilarului sau ale umărului stâng, atunci ar trebui să consulţi de urgenţă un medic cardiolog.

Dureri de cap

Durerile puternice şi frecvente de cap pot indica prezenţa unei tumori la nivelul creierului sau chiar o hemoragie craniană.

Dureri de spate

Durerile de spate (resimţite în partea inferioară a spatelui) pot avea cauze multiple: stres, muncă fizică solicitantă sau afecţiuni la nivelul abdomenului.

De asemenea, aceste dureri pot semnala iminenţa unui atac de cord, mai ales în cazul persoanelor care suferă de hipertensiune arterială, diabet, care s-au confruntat cu probleme circulatorii şi al fumătorilor.

Dureri abdominale

Şi aceste dureri pot fi provocate de mai mulţi factori: apendicita, ulcer, ocluzie intestinală sau probleme ale pancreasului.

Senzaţie de arsură la nivelul picioarelor

Potrivit Asociaţiei Americane de Diabet, senzaţia de arsură la nivelul membrelor inferioare este unul dintre simptomele precoce ale neuropatiei periferice. Această afecţiune poate să afecteze mai multe categorii de nervi, inclusiv cei motorii, senzoriali sau cei ai sistemului nervos vegetativ. De asemenea, afecţiunea poate să fie restrânsă sau extinsă, în funcţie de dimensiunea fibrelor nervoase lezate.