Dureri menstruale? Aşa poţi scăpa de ele! VIDEO

2 jpg jpeg

Scapa de dureri menstruale cu seminţele de mărar, calmant natural

Cunoscute în termeni medicali sub numele de dismenoree, durerile menstruale (din partea de jos a abdomenului) se pot reduce şi cu ajutorul remediilor oferite de natură. Amestecă 40 g de museţel, 30 g frunze de mentă şi 30 g rădicină de valeriană, după care pui o lingură din aceste plante la 250 ml de apă clocotită. Lasă vasul acoperit 10 minute, apoi streacoară şi bea câte 2-3 căni pe zi, timp de trei săptămâni.

2 jpg jpeg

Efect calmant are şi infuzia din seminţe de mărar. O prepari din 40 g de seminţe la un litru de apă fierbinte. Filtrează şi bea câte o cană pe zi.

Scapa de dureri menstruale prin cataplasmele calde

De ajutor în cazul durerilor menstruale sunt şi cataplasmele calde sau sticla umplută cu apă fierbinte. Încălzeşte o compresă mai mare, pe care poţi adăuga câteva picături de ulei esenţial (lavandă, iasomnie, măghiran, salvie, muşeţel).

Stai întinsă şi aplică în partea de jos a abdomenului compresa cât o suporţi de caldă. De ajutor este şi soluţia clasică: sticla cu apă fierbinte. Plasturii ajută la ameliorarea disconfortului

În ultimii ani au apărut pe piaţă tot mai multe ,,ajutoare” când vine vorba de crampele menstruale. Combinând energia căldurii, efectul infraroşu şi extractele din ierburi, plasturii Biointimo ajută la ameliorarea neplăcerilor la scurt timp după aplicarea lor pe partea interioară a lenjeriei de corp.

2 jpg jpeg

Căldura emanată de plasture relaxează muşchii şi nu vei mai simţi o durere acută.

Stai departe de cafea

Spre deosebire de remediile naturale care au acţiune calmantă, o parte dintre băuturile pe care obişnuim să le consumăm au efect opus. Printre acestea se numără şi cafeaua. Cantitate mare de cofeină favorizează de fapt apariţia crampelor musculare, au evidenţiat studiile realizate în ultimii ani.

1 2 jpg jpeg

Efectul este similar şi în cazul băuturii care înlocuieşte în cele mai multe cazuri cafeaua: ceaiul verde.

Alte sfaturi pentru a ameliora durerile menstruale:

- băile calde (nu fierbinţi!) sunt de ajutor în caz de dismenoree;

- o parte dintre alimente favorizează apariţia neplăcerilor (alcool, zahăr, sare), în timp ce altele le ajută să se amelioreze (banane, nuci, salată, mărar, pătrunjel, peşte, cereale integrale);

- unele vitamine şi minerale reduc simptomele neplăcute din perioada menstruală (magneziul, calciu, vitamina B6).