Din ce cauz─â apare setea

1 2 jpg jpeg

O senza┼úie de sete puternic─â, potrivit speciali┼čtilor cita┼úi de womenshealthmag.com este de cele mai multe ori un semnal de alarm─â transmit de corpul t─âu deoarece ceva nu func┼úioeaz─â corespunz─âtor. Iat─â care sunt probeleme de s─ân─âtate ce se ascund ├«n spatele senza┼úiei de sete exagerat─â:

Prezenţa diabetului zaharat

├Än stadiu incipient a diabetului zaharat apare setea excesiv─â, cunoscut─â ┼či sub denumirea de diabet mellitus, aceast─â reprezint─â o problem─â a organismului ├«n care nu poate controla corespunz─âtor nivelul de zah─âr din s├ónge. Astfel se declan┼čeaz─â o reac┼úie la nivelul rinichilor prin care ace┼čtia produc mai mult─â urin─â tocmai pentru a sc─âpa de excesul de zah─âr, astfel produc├ónd deshidratarea organismului ┼či apari┼úie senza┼úiei de sete.

├Än plus c─âldura te poate ÔÇ×ajutaÔÇŁ s─â transpiri mai mult dec├ót de obicei ┼či odat─â cu transpira┼úia s─â pierzi din mineralele esen┼úiale pentru corpul t─âu.

Probleme cu tensiunea arterial─â

Stresul este boala mileniului, acesta este primul pion ce duce la formarea dezechilibrelor ├«n organismul t─âu. Speciali┼čtii sunt de p─ârere c─â stresul poate afecta mai ales buna func┼úionare a glandelor adrenale, aspect ce se resimte asupra tensiunii arteriale care scade ┼či apoi apare senza┼úia tot mai acut─â de sete.

În momentul în care tensiunea arterială scade, creierul cere un volum mai mare de lichide, senzaţia de sete fiind cel mai puternic semnal transmis de acesta.

Afl─â cum s─â previi corect deshidratarea AICI

Anemia

├Än cazul s├ónger─ârilor abundente mai ales la menstrua┼úie este posibil s─â fie mai ales simptomul unei anemii feriprive, care se traduce prin pierderea unui num─âr mare de celule ro┼čii, astfel c─â organismul ajunge s─â ├«┼úi transmit─â senza┼úia de sete excesiv─â tocmai pentru a se putea regenera, hidrata.

Gura uscat─â sau xerostomie

O gur─â ce devine uscat─â, cu un nivel sc─âzut de saliv─â va transmite creierului semnalul c─â are nevoie de fluide. Odat─â cu ├«naintarea ├«n v├órst─â ami ales ┼či cu modific─ârile hormonale este necesar s─â acorzi o aten┼úie deosebit─â hidrat─ârii pentru a preveni anumite afec┼úiuni. Mai ales dac─â e┼čti consumator de cafea ┼či tutun sau administrezi anumite medicamente precum antidepresive sau antihstaminice mai mult ca sigur te vei confrunta cu senza┼úia de gur─â uscat─â.