Din ce cauză apare retenţia de apă?

Există câteva alimente care vă ajută în combaterea celulitei\n jpeg

Stilul de viaţă agitat poate crea adesea mari probleme, astfel că retenţia de apă, în timp contribuie la apariţia unor afecţiuni mult mai grave precum sindrom premenstrual, ciroză, hepatită, afecţiuni cardiace sau chiar dureri la nivelul extremităţilor.

Orice efect are ┼či o cauz─â, astfel c─â dac─â ┼či tu faci gre┼čelile de mai jos, este timpul s─â faci o schimbare.

Statul pe scaun

2 jpg jpeg

Sedentarismul este cel mai mare inamic al s─ân─ât─â┼úii tale. Cu c├ót e┼čti mai sedentar cu at├ót favorizezi mai mult reten┼úia de ap─â.

┼×i asta deoarece mi┼čcare ajut─â la men┼úinerea unei circula┼úii sangvine s─ân─âtoase ┼či la o irigare eficient─â a tuturor celulelor organismului.

├Än plus, munca de birou vine la pachet ┼či cu alte afec┼úiuni precum cele la nivelul coloanei, a musculaturii sau chiar dureri de cap.

Află care este poziţia corectă de stat pe scaun AICI

Alimentaţia deficitară

1 2 jpg jpeg

Alimentele bogate ├«n gr─âsimi ├«┼úi aduc un aport m─ârit de sodiu, care de┼či este un nutriment esen┼úial bun, c├ónd se reg─âse┼čte ├«n exces ├«n organism favorizeaz─â reten┼úia de ap─â ┼či apari┼úia surplusului de kilograme.

Sarea poate fi înlocuită cu ghimbir spre exemplu sau zeamă de lămâie, usturoi, orice alt condiment natural pentru a contracara efectele consumului excesiv de sare.

Ridic─â-te la fiecare 30 de minute de pe scaun ┼či alege ├«ntotdeaua sc─ârile ├«n defavoarea liftului. Fii activ oriunde ai fi!

Medicamentele ┼či deregl─ârile hormonale

Din p─âcate medicamentele trateaz─â pe o parte ┼či sensibilizeaz─â organismul pe alt─â parte. Astfel c─â, unele dintre ele au ca efect advers exact reten┼úia de ap─â, ┼či ├«n acest caz ne referim bine├«n┼úeles la antiinflamatoare ┼či la antidepresive.

Motiv pentru care medicamentele ar trebui administrate doar sub atenta recomandare ┼či supraveghere a medicului.

├Än cazul femeilor este cunoscut faptul c─â mai ales ├«n perioada de premenopauz─â, reten┼úia de ap─â este influen┼úat─â de valorile celor doi hormoni din organism ┼či anume estrogenul ┼či progesteronul.

Evit─â pe c├ót posibil alimentele care te pot balona sau ├«┼úi creaz─â flatulen┼ú─â ┼či nu ezita s─â faci mi┼čcare ori de c├óte ori ai ocazia.

├Än plus, stresul ┼či problemele cardiace de asemenea pot favoriza aceast─â problem─â.