Din ce cauză apare retenţia de apă?

Există câteva alimente care vă ajută în combaterea celulitei
 jpeg

Stilul de viaţă agitat poate crea adesea mari probleme, astfel că retenţia de apă, în timp contribuie la apariţia unor afecţiuni mult mai grave precum sindrom premenstrual, ciroză, hepatită, afecţiuni cardiace sau chiar dureri la nivelul extremităţilor.

Orice efect are şi o cauză, astfel că dacă şi tu faci greşelile de mai jos, este timpul să faci o schimbare.

Statul pe scaun

2 jpg jpeg

Sedentarismul este cel mai mare inamic al sănătăţii tale. Cu cât eşti mai sedentar cu atât favorizezi mai mult retenţia de apă.

Şi asta deoarece mişcare ajută la menţinerea unei circulaţii sangvine sănătoase şi la o irigare eficientă a tuturor celulelor organismului.

În plus, munca de birou vine la pachet şi cu alte afecţiuni precum cele la nivelul coloanei, a musculaturii sau chiar dureri de cap.

Află care este poziţia corectă de stat pe scaun AICI

Alimentaţia deficitară

1 2 jpg jpeg

Alimentele bogate în grăsimi îţi aduc un aport mărit de sodiu, care deşi este un nutriment esenţial bun, când se regăseşte în exces în organism favorizează retenţia de apă şi apariţia surplusului de kilograme.

Sarea poate fi înlocuită cu ghimbir spre exemplu sau zeamă de lămâie, usturoi, orice alt condiment natural pentru a contracara efectele consumului excesiv de sare.

Ridică-te la fiecare 30 de minute de pe scaun şi alege întotdeaua scările în defavoarea liftului. Fii activ oriunde ai fi!

Medicamentele şi dereglările hormonale

Din păcate medicamentele tratează pe o parte şi sensibilizează organismul pe altă parte. Astfel că, unele dintre ele au ca efect advers exact retenţia de apă, şi în acest caz ne referim bineînţeles la antiinflamatoare şi la antidepresive.

Motiv pentru care medicamentele ar trebui administrate doar sub atenta recomandare şi supraveghere a medicului.

În cazul femeilor este cunoscut faptul că mai ales în perioada de premenopauză, retenţia de apă este influenţată de valorile celor doi hormoni din organism şi anume estrogenul şi progesteronul.

Evită pe cât posibil alimentele care te pot balona sau îţi crează flatulenţă şi nu ezita să faci mişcare ori de câte ori ai ocazia.

În plus, stresul şi problemele cardiace de asemenea pot favoriza această problemă.