Din ce cauză apar furunculii în zona intimă

1 2 jpg jpeg

Asociat adesea cu disconfort, durere, miros nepl─âcut, ├«n timp poate duce la o deteriorare a rela┼úiilor intime, mai ales datorit─â faptului c─â afecteaz─â ├«ncrederea ┼či respectul persoanei afectate.

Cauzele apariţiei furunculilor

Conform speciali┼čtior, unele din cauzele care duc la apari┼úia furunculozei sunt diabetul zaharat, foliculita, hiperhidroza, obezitatea.

De asemenea fumatul, igiena precar─â sau epilarea cu lama sunt al┼úi factori de care trebuie s─â ┼úii cont dac─â te confrun┼úi cu aceast─â afec┼úiune. Exist─â foarte mul┼úi factori care pot favoriza aceast─â problem─â printre care se reg─âse┼čte ┼či ├«mbr─âc─âmintea neadecvat─â, care nu las─â pielea s─â respire corespunz─âtor, sau materialul sintetic care ┼úine zona intim─â ├«n permanen┼ú─â umed─â, contribuind astfel la dezvoltarea bacteriilor.

Afl─â tot ce trebuie s─â ┼čtii despre stafilococul auriu AICI

Cauza genetic─â

Dac─â ┼čtii un membru al familiei tale care s-a confruntat de a lungul vie┼úii cu o astfel de problem─â atunci cel mai probabil c─â este vorba despre prezen┼úa unu stafilococ auriu, prezent ├«n spa┼úiile de depozitare a lucrurilor tale ce vin ├«n contact cu zona intim─â mai ales.

Aceast─â problem─â nu ┼úine cont de v├órst─â, sex sau religie ├«n momentul ├«n care apare, formeaz─â pustule, pungi de puroi, ro┼čea┼ú─â ├«mprejurul zonei unde apare ┼či o sensibilitate sporit─â la atingere. Chiar dac─â ├«ntr-un final acest furuncul se va sparge iar puroiul astfel va ie┼či la suprafa┼ú─â, asta nu este o garan┼úie c─â nu te vei confrunta cu un altul ├«n spa┼úiul imediat apropiat. ┼×i asta din cauza faptului c─â infec┼úia exist─â ├«n interiorul corpului t─âr ├«n mod constant.

Cea mai bun─â solu┼úie este s─â investighezi ┼či s─â vezi exact cauza din care ├«┼úi apar aceste furuncule ┼či apoi s─â ac┼úionezi ├«mpotriva lor.

Tratamentul indicat

Orice tratament dar cu prec─âdere cel pentru a trata un furuncul aflat ├«n area intim─â a corpului t─âu trebuie s─â se realizeze sub ├«ngrijirea medicului dermatolog, cu suportul medicului chirurg atunci c├ónd furunculele sunt de dimensiuni mari ┼či profunde.

Nu trebuie s─â iei niciodat─â antibiotice dup─â ureche deoarece ├«n timp vei deveni imun la ele ┼či este important s─â afli cu precizie ce fel de virus ai ├«n organism pentru a ┼čti cum s─â ├«l ataci. Mai ales dac─â este vorba despre un stafilococ, aceasta po┼úi s─â ├«l transmi┼úi foarte u┼čor mai departe.

Măsuri de prevenţie

Ai grij─â de s─ân─âtatea ta intim─â folosind mai ales s─âpunuri ┼či geluri antiseptice, pe baz─â de clorhexidin─â, clorura de benzalconiu at├ót ├«n perioadele cu furuncule, precum ┼či o perioad─â scurt─â dup─â.

Informează-te despre instoricul familiei tale pentru a fi la curent cu ce afecţiuni te poţi confrunta.

Evit─â s─â por┼úi lenjerie din orice alt material care nu este bumbacul iar ├«n cazul ├«n care transpiri des ┼či mult ai grij─â s─â schimbi ┼či lenjeria.

Fumatul, alimenta┼úia necorespunz─âtoare, surplusul de kilograme toate ├«┼či pot pune amprenta asupra s─ân─ât─â┼úii tale. Nu le neglija.

Mergi periodic să faci controale de sănătate pentru a trata din timp orice afecţiune ce poate să apară.

Nu lua niciodat─â medicamente din auzite ┼či nu ezita s─â mergi la medic la primul simptom ciudat pe care ├«l observi.

Acord─â o aten┼úie sporit─â epilatului, ├«n cazul ├«n care mergi la salon ai grija ca ceara s─â fie de unic─â folosin┼ú─â ┼či spatula s─â fie sterilizat─â.