De ce sunt predispuse femeile la boli autoimune?

1 2 jpg jpeg

F─âc├ónd sport frecvent ┼či av├ónd o alimenta┼úie s─ân─âtoas─â, tratamentul medicamentos recomandat de doctor poate avea succes.

Afecţiunile autoimune sunt destul de greu de controlat, medicina tradiţională ocupându-se cu tratarea simptomelor ce apar ca răspuns la dereglările noastre interioare. Cu alte cuvinte, orice boală are o cauză spirituală. Astfel se explică misterele la care medicii nu pot găsi răspuns.

În ce constă o boală autoimună?

Celulele care au misiunea de a ataca tot ce e str─âin ├«n corp, ├«n momentul ├«n care ├«nt├ólnesc celule pe care nu le pot identifica, dau alarma ┼či ├«ncep s─â produc─â anti┬şcorpii corespunz─âtori. Aceste celule sunt localizate ├«n timus (gland─â situat─â ├«ntre stern ┼či inim─â) numite limfocite T. Ele recunosc toate ti┬şpurile de celule ale corpului.

C├ónd ne referim la afec┼úiunile auto┬şimune, limfocitele reac┼úioneaz─â la ┼úesuturile proprii ca la un corp str─âin. Astfel, apar inflama┼úii care nu se mai resorb, iar ┼úesutul nu-┼či mai poate ├«ndeplini func┼úiile. ├Än cele din urm─â se autodis┬ştruge.

ÔÇ×Pacien┼úii cu afec┼úiuni autoimune au o stare general─â proast─â, sunt foarte obosi┼úi, sl─âbi┼úi ┼či de cele mai multe ori petrec cea mai mare parte a timpului ├«n cas─â ┼či renun┼ú─â la serviciu, la prieteni, practic la ceea ce ├«nseamn─â via┼ú─â social─âÔÇŁ , a declarat Rozalina L─âp─âdatu, pre┼čedintele Asocia┼úiei Pacien┼úilor cu Afec┼úiuni Autoimune( APAA)

O g├óndire pozitiv─â ┼či un stil de via┼ú─â echilibrat pot ajuta sistemul imunitar s─â lupte ├«mpotriva celulelor care ├«ntr-adev─âr reprezint─â o amenin┼úarea la adresa s─ân─ât─â┼úii noastre.

De ce fac boli autoimune în special femeile?

Afec┼úiunile tiroidiene, care sunt larg r─âsp├óndite, afecteaz─â de 5 ori mai frecvent femeile dec├ót b─ârba┼úii, artrita reumatoid─â de 3 ori, iar sindromul Sj├Âgren, care afecteaz─â glandele salivare ┼či lacrimale, p├ón─â la de 9 ori. Problemele cu tiroida subliniaz─â faptul c─â persoana respectiv─â nu se poate exprima exact a┼ča cum ├«┼či dore┼čte ┼či nu poate comunica deschis ├«n general cu partenerul.

De┼či exist─â credin┼úa conform c─âreia dezechilibrul imunitar este declan┼čat de interven┼úia unor bacterii, virusuri, toxine sau chiar a unor medicamente la o persoan─â cu predispozi┼úie genetic─â pentru dezvoltarea acestui tip de boal─â, exist─â foarte multe boli autoimune.

Cele mai comune organe ┼či ┼úesuturi afectate de afec┼úiunile autoimune sunt: celulele ro┼čii ale s├óngelui, vasele de s├ónge, glandele endocrine (tiroida, pancreasul), musculatura, ┼úesutul conjunctiv, articula┼úiile, pielea.

Frica, lipsa de armonie, pierderea valorilor, blocajele emo┼úionale, viciile - toate provoac─â dezechilibre ├«n organism ┼či afecteaz─â stilul de via┼ú─â.