De ce nu e bine s─â dormi pe burt─â

1 2 jpg jpeg

├Än ceea ce prive┼čte pozi┼úiile de somn, cea mai frecvent─â pozi┼úie de dormit este cea pe o parte. 57% dintre subiec┼úii unui sondaj de opinie, relizat pe 2.000 de persoane, dorm ├«n aceast─â pozi┼úie. Apoi, 17% aleg s─â doarm─â pe spate, 11% pe burt─â ┼či restul responden┼úilor spun c─â schimb─â pozi┼úia de dormit ├«n fiecare noapte, ├«n func┼úie de cum se simt confortabil.

Fiecare pozi┼úie de dormit prezint─â avantaje ┼či dezavantaje, ├«ns─â de departe cel mai nepotrivit este somnul pe burt─â, care poate duce la apari┼úia durerilor de g├ót, tulbur─âri digestive ┼či probleme respiratorii, inclusiv sfor─âit.

Iat─â, a┼čadar, c├óteva motive pentru care nu este bine s─â dormi pe burt─â!

De ce nu e bine să dormi pe burtă - duce la diverse afecţiuni în timp

Probabil una dintre cele mai abordate pozi┼úii de somn, dormitul pe burt─â nu este recomandat pentru a avea parte de o odihn─â de calitate. Totu┼či, medicii recunosc c─â cei mai mul┼úi oameni graviteaz─â involuntar spre pozi┼úia de somn cu care s-au obi┼čnuit ┼či care ├«i face s─â se simt─â cel mai confortabil.

Dormitul pe burt─â face imposibil─â men┼úinerea coloanei ├«ntr-o pozi┼úie s─ân─âtoas─â ┼či, mai mult, pune presiuni pe mu┼čchi, ceea ce poate afecta nervii, provoca amor┼úeli ┼či furnic─âturi.

Somnul pe burt─â elimin─â sfor─âitul ┼či ajut─â digestia, ├«ns─â provoac─â dureri de g├ót ┼či de spate din cauza presiunii exercitate asupra g├ótului. ├Än plus, afecteaz─â circula┼úia s├óngelui ┼či ├«ngreuneaz─â respira┼úia.

De ce nu e bine să dormi pe burtă - favorizează apariţia ridurilor

Femeile ar trebui s─â fie ├«ngrijorate ┼či pentru faptul c─â ├«n aceast─â pozi┼úie de dormit fermitatea s├ónilor are de suferit, iar ridurile faciale se formeaz─â mai repede, din cauza contactului prelungit al fe┼úei cu suprafa┼úa de dormit.

De ce nu e bine s─â dormi pe burt─â - somnul pe spate, cel mai s─ân─âtos

Medicii recomand─â dormitul pe spate, acesta se pare c─â este cel mai s─ân─âtos. Dormitul pe spate previne durerile de ceaf─â, de spate ┼či ajut─â la alinierea corect─â a coloanei vertebrale. Chiar dac─â dormitul pe spate nu ├«i avantajeaz─â pe cei care sfor─âie, este ideal pentru prevenirea ridurilor ┼či co┼čurilor.