De ce facem febră: cauze mai puţin cunoscute

1 2 jpg jpeg

1. Embolia pulmonară Bolile care afectează plămânii se manifestă şi prin febră. Creşterea temperaturii corporale poate să indice şi o embolie pulmonară, care apare atunci când o arteră se blochează dintr-o dată cu un cheag de sânge.

Alte simptome ale emboliei sunt respiraţia anevoioasă, durerile resimţite în piept, cât şi transpiraţie abundentă.

Leucemia acută, care este o formă de cancer a sângelui, are drept simptom şi febra. Oboseala accentuată, infecţiile care nu se vindecă şi transpiraţiile din timul nopţii sunt alte simptome ale bolii.

De asemenea, pe piele pot apărea petesii, de culoare vineţie, mai ales în zona picicoarelor, pe braţe, cât şi pe piept.

3. Unele medicamente

Febra poate să apară şi din cauza administrării de medicamente. Este vorba despre unele antibiotice, cât şi de pastilele folosite pentru tratarea hipertensiunii arteriale. Febra mai poate să apară, la copii, după efectuarea unor anumite vaccinuri.

4. Insolaţia

Orele petrecute sub soarele arzător al verii pot duce la apariţia insolaţiei. Simptomele sunt durerile de cap, greaţa, apariţia vărsăturilor, dar şi febra.

Pentru a evita insolaţia este important să nu stai la soare la orele amiezii. Dacă eşti evoit să ieşi afară, poartă o şapcă sau o pălărie.

Dacă eşti afectat de insolaţie trebuie să stai într-o cameră răcoroasă şi să îţi pui comprese cu apă rece pe frunte, dar şi la încheieturile mâinilor.

5. Artrita reumatoidă

Febra mai poate să apară şi la persoanele care suferă de artrită reumatoidă. Boala se manifestă şi prin dureri articulare, oboseală, stare generală de rău şi pierdere în greutate.