De ce este bine să fii matinal

1 2 jpg jpeg

În cazul în care ai parte de un stil de viaţă destul de agitat, trezitul de dimineaţă poate să reprezinte o schimbare mult mai favorabilă pentru tine. Şi asta doar dacă pui în practică mici trucuri ce te vor ajuta să devii matinal.

Precum vorba din popor „cine se trezeşte de dimineaţă departe ajunge”, cu cât vei fi mai matinal cu atât mai activ şi sănătos vei fi.

Potrivit site-ului care2.com, anumite acţiuni din ziua precedentă îţi vor fi de mare folos:

Optează pentru o cină sănătoasă

Cu cât este mai sănătoasă ultima masă a zilei cu atât mai bine vei reuşi să te odihneşti. Anumite alimente este indicat să le eviţi dacă vrei să dormi bine, şi să nu ai parte de o digestie dificitară.

Alege să consumi ceva uşor precum un iaurt, o salată sau un piure de legume sau un smoothie de legume şi nu te băga imediat după ce le-ai consumat în pat.

Sportul este mai benefic dimineaţa

1 2 jpg jpeg

Mişcarea de dimineaţă, mai ales după micul dejun, cât şi după muncă te va ajuta să te detaşezi, să te relaxezi şi să îţi oxigenezi întregul organism.

Este cea mai bună modalitate de a scăpa de stres şi de a te bucura de starea de bine. Şi în plus, te va ajuta să te odihneşti mai bine.

Nu uita de cel mai bun exerciţiu şi anume plank-ul.

Seara pregăteşte-te pentru a doua zi

Pentru a nu fi mereu pe fugă dimineaţa, pune alarma să sune cu 10 minute înainte de ora obişnuită, şi mai rămâi un pic în pat, nu te ridca niciodată brusc.

Pregăteşte-ţi de seara tot ce ai nevoie pentru a doua zi şi în felul acesta vei câştiga timp şi vei fi mult mai relaxat.

Specialiştii citaţi de Business Insider, sunt de părere că este mult mai benefic pentru sănătatea ta dacă te trezeşti în zorii zilei. Iată de ce:

Află care sunt motivele pentru care nu poţi slăbi AICI

Vei avea o stare de bine şi kilograme mai puţine

În legătură cu această afirmaţie, în 2012 a fost realizat un studiu care a concluzionat cu afirmaţia că persoanele matinale sunt mult mai fericite şi mulţumite de propria persoană.

În primul rând pentru că dimineaţa aerul este un pic mai curat şi creierul tău se poate oxigena mai bine, iar trezitul de dimineaţa şi micul dejun luat acasă te vor ţine la distanţă de micile tentaţii nesănătoase de pe parcursul zilei, aspect ce va fi vizibil pe cântar.

Referitor la studiul făcut pe seama indicelui corporal la persoanele matinale a fost publicat în 2016 în revista Nature Communications.

Îţi îmbunătăţeşti performanţele intelectuale

Sănătatea ta mintală va avea doar de câştigat atunci când alegi să te trezeşti dimineaţa, în plus acest aspect va scădea riscul apariţiei diabetului şi a problemelor ce ţin de sindromul metabolic, acest sindrom fiind responsabil de declanşarea afecţiunilor cardiace.

Biologul Christoph Randler a studiat de asemenea acest fenomen şi a ajuns la concluzia că persoanele matinale se vor bucura de performanţe mai bune atât la locul de muncă cât şi la şcoală, dimineaţa organismul fiind mult mai tonic şi vigilent.