De ce boli suferi în funcţie de mirosul corporal

2 jpg jpeg

William Hanson, profesor la Universitatea din Pennsylvania, sus┼úine c─â mai multe boli pot determina modific─âri ale substan┼úelor chimice din organism, care se pot manifesta prin apari┼úia unor mirosuri corporale nepl─âcute ┼či persistente. Iat─â c├óteva exemple!

Mirosul din zona intim─â

Secre┼úiile vaginale sunt normale atunci c├ónd culoarea lor este alb─â sau transparent─â, f─âr─â un miros specific. ├Äns─â, dac─â secre┼úia devine albicioas─â, are o consisten┼ú─â v├óscoas─â ┼či un miros ca de drojdie, atunci este posibil s─â suferi de o infec┼úie de tip Candida sau alt tip de ciuperc─â.

De cele mai multe ori, aceast─â afec┼úiune apare ├«n urma unei sarcini, a diabetului sau a folosirii antibioticelor. De asemenea, este caracterizat─â de m├ónc─ârimi ┼či senza┼úia de arsur─â a pielii.

Mirosul puternic al picioarelor

De┼či exist─â numeroase produse de ├«ngrijire pentru a pune cap─ât acestei probleme, exist─â persoane care nu reu┼česc s─â scape de mirosul nepl─âcut al picioarelor ├«n ciuda eforturilor depuse.

Astfel, un miros puternic al picioarelor poate indica prezenţa unei bacterii sau ciuperci care se descompune în contact cu aerul, răspândind astfel mirosul. Această tulburare poate apărea, de asemenea, în urma unor modificări hormonale, a lipsei de igienă sau a tulburărilor nervoase.

Respiraţia urât mirositoare

Halena apare ca urmare a unei igiene orale precare ┼či indic─â prezen┼úa ├«n num─âr mare a bacteriilor ├«n cavitatea bucal─â. Iat─â c├óteva posibile cauze:

- prezenţa unui abces; - prezenţa cariilor; - boli ale gingiilor; - infecţii pulmonare; - infecţie în gât; - consumul de alimente, cum ar fi usturoiul sau ceapa crudă.

Mirosul puternic al urinei

Urina are un miros specific, pe care toate persoanele ├«l recunosc ca atare. Totu┼či, dac─â mirosul acesteia este foarte ├«n┼úep─âtor ┼či nepl─âcut, ea poate avea numeroase cauze:

- reacţia la un medicament sau vitamine;

- consumul de sparanghel;

- o posibilă infecţie urinară;

- diabet.

Mirosul nepl─âcut al scalpului

Pielea capului poate dezvolta, de asemenea, un miros nepl─âcut ┼či poate interveni ├«n cazul unei igiene precare, dar nu neap─ârat. Mirosul puternic al scalpului apare ┼či atunci c├ónd glandele sebacee secret─â sebum ├«n exces, iar pielea capului devine iritant─â ┼či se ├«nro┼če┼čte.