Curiozităţi pe care nu le ştiai despre corpul uman

1 2 jpg jpeg

Un tendon lipsă - Surprinzător, dar adevărat! Aproximativ 15% din populaţia globului nu are tendonul muşchiului flexor radial al carpului (sau muşchiul palmar mare).

Pentru a afla dacă te numeri printre aceste persoane, nimic mai simplu: apucă degetul mare şi trage-l înapoi, către încheietura mâinii. Astfel, 85% dintre persoane vor descoperi două tendoane, în timp ce restul de 15% doar unul.

Sincopa vasovagală (leşinul clasic) - Este o altă curiozitate legată de corpul nostru, care se poate dovedi uşor problematică.

De exemplu, există persoane care leşină după ce au urinat. Leşinul intervine în momentul stimulării nervului vag, responsabil printre altele de funcţionarea rinichilor, urmând ca apoi tensiunea să scadă.

Organele reproductive şi rinichii - Deşi nu v-aţi fi aşteptat, acestea sunt legate între ele.

Să luăm cazul bărbaţilor - atunci când sunt loviţi în zona testiculelor, ei resimt o durere puternică a rinichilor şi asta pentru că, în timpul perioadei de sarcină, testiculele se dezvoltă în zona rinichi, după care aceştia coboară progresiv către locul lor obişnuit.

Un rinichi este mai ,,înalt'' decât celălalt - Rinichiul stâng este situat uşor mai sus decât rinichiul drept, deoarece ficatul exercită o presiune puternică asupra părţii superioare a rinichiului drept, forţându-l, astfel, să coboare.

Ridicaţi degetul inelar - Faceti următorul test: poziţionaţi palma pe o suprafaţă plană şi încercaţi să ridicaţi fiecare deget în parte, pe rând. Veţi reuşi să ridicaţi fiecare deget, cu excepţia inelarului, care se va ridica în acelaşi timp cu degetul mare. Unele persoane reuşesc, deşi această mişcare este imposibilă, în general.

Acest lucru se datorează faptului că degetul mic şi indexul dispun de proprii lor muşchi extensori, precum degetul mare şi cel mijlociu. Când unul este pliat, celălat nu se poate întinde şi invers.

Zahărul din sânge - Ştiai că nivelul zahărului din sânge este echivalentul unei linguriţe de zahăr? Având acest nivel, putem sta două zile fără hrană fără ca ceva să se întâmple.

Apoi, corpul nostru va intra în procesul numit cetoză, un proces natural care apare atunci când grăsimile sunt transformate în energie de organism - de obicei, când acesta nu primeste suficientă glucoză (carbohidraţi), pentru a asigura corpului energia de care acesta are nevoie.

Acest proces poate fi periculos dacă se depăşeşte această perioadă. Este şi motivul pentru care dietele bogate în proteine, însă fără zahăr, sunt complet descurajate.

Avem mai puţine oase decât un bebeluş - Este complet adevărat! În momentul naşterii, bebeluşii au 300 de oase, însă odată ajunşi la stadiul maturităţii, adulţii au doar 206 oase.

Anticorpii - Corpul uman produce, în medie, 3 grame de anticorpi zilnic, extrem de preţioşi, de altfel, pentru apărarea sistemului imunitar împotriva factorilor externi.

Câţi atomi are corpul uman - O persoană cu o greutate de 70 de kilograme, de exemplu, are 27 de atomi la puterea 7. Puteţi să calculaţi?