Cum se explică fenomenul „constipaţia călătorului”

1 2 jpg jpeg

Fie că eşti nevoit să pleci într-o vacanţă cu familia sau într-o călătorie de afaceri, acest aspect negativ al organismului tău de a reacţiona la schimbările tale poate fi destul de deranjant. Dacă şi tu faci parte din categoria de oameni care se confruntă cu această problemă ţine cont de aceste sfaturi pentru a trata şi preveni constipaţia călătorului.

Evită schimbarea bruscă a dietei

Dacă obişnuieşti să serveşti un mic dejun bogat în fibre, alimentaţia din vacanţă este mai mult ca posibil să îţi dea tot tranzitul peste cap, astfel indiferent unde trebuie să pleci încearcă să nu faci schimbări majore în alimentaţia ta.

Din cauza retragerii rapide a cantităţii de fibre cu care ţi-ai obişnuit organismul se poate activa constipaţia călătorului. Ţine cont de faptul că dependenţa organismului de fibre poate fi cauza anumitor probleme de la hemoroizi până la cancer de colon.

Nu uita de rutina ta zilnică

Dacă vrei să ai un organism ce funcţionează ceas atunci acordă o atenţie sporită nevoilor organismului tău. Atunci când simţi nevoia să mergi la baie nu mai amâna momentul indiferent unde te afli. Reţinerea scaunului duce la constipaţie, iar această acţiune repetată poate avea repercursiuni mai grave decât simpla constipaţie a călătorului.

În plus ţine cont de faptul că diferenţa de fus orar poate afecta buna funcţionare a organelor tale. Atunci când tu încerci să te adaptezi noii ore, organismul tău este obişnuit să mişte intestinele pentru a elimina fecalele, astfel că dacă nu îţi asculţi organismul este mai mult ca posibil să ai parte de încă un eveniment neplăcut.

Află care sunt alimentele care te scapă de constipaţie AICI

Ideea de a nu folosi altă baie

Foarte mulţi oameni consideră că nu este deloc igienic să foloseşti oa ltă baie înafară de aia proprie, ei bine, acestă idee se poate implementa atât de bine în mintea ta încât deşi ai nevoie la baie nu poţi să o foloseşti şi astfel se declanşează constipaţia călătorului. Evident această problemă se poate extinde şi în cazul în care alegi să te muţi cu cineva.

Eliberează-ţi mintea de idei preconcepute şi ascultă-ţi organismul, el ştie cel mai bine ce are nevoie.

Fereşte-te de indigestie

Nu sări peste orele tale normale de masă, stomacul tău nu reuşeşte să digere proteinele foarte repede iar dacă faci abuz de mâncare, proteinele nedigerate vor începe să se descompună. În felul acesta corpul tău va avea de suferit din mai multe puncte de vedere. Perturbarea mişcărilor normale ale intestinului poate dura şi pâă la 3-4 zile, perioada în care constipaţia îşi va spune cuvântul. Astfel, este necesar să consumi foarte multă apă, să nu sari peste orele normale de masă şi să nu faci excese alimentare.

Soluţia salvatoare

Asigură-te că ai la îndemână un recipient de laxative fără a avea efecte secundare precum sindromul de colon iritabil sau mâncărimi anale ori deshidratare. Ai grijă la ce oră le administrezi pentru a nu fi pun într-o situaţie jenantă şi imediat cum te-ai întors acasă, revin-o la obiceiurile sănătoase şi îngrijeşte-ţi colonul corespunzător.