Cum să-ţi revii după mesele bogate de sărbători

1 2 jpg jpeg

După perioada sărbătorilor, mesele copioase şi lipsa activităţii fizice îţi poate fi un pic greu mai ales dacă trebuie să te întorci la serviciu.

Dacă tot am schimbat anul, hai să facem câteva schimbări împreună, să preţuim mai mult sănătatea.

Zilele de sărbătoare îşi lasă amprenta asupra fizicului tău mai ales prin prezenţa kilogramelor în plus ce au venit parcă la pachet cu cadourile.

Nu te panica şi nu te înfometa

2 jpg jpeg

Ştiu că atunci când vezi cu + kilogramele pe cântar ai tendinţa ori să te înfometezi ori să te panichezi.

Însă acum este momentul oportun pentru a face câteva schimbări benefice. Şi prima este că nu trebuie să îţi forţezi niciodată corpul, ci dimpotrivă trebuie să îl susţii şi să gaseşti motivaţia perfectă.

Începe fiecare zi cu micul dejun şi nu sări peste mesele principale şi încearcă să ai mesele la ore cât de cât fixe pentru că în felul acesta vei ajuta metabolismul să funcţioneze corect şi să normalizeze nivelul de zahăr din organism.

În felul acesta se va regla şi indicele isulinic, ceea ce te va ţine la distanţă de apariţia diabetului.

Mai multă calitate mai puţină cantitate

Nu trebuie să reduci mesele ci porţiile. Astfel, optează pentru cât mai multe legume şi redu cantitatea de amidon consumată.

Atunci când mănânci foarte mult, cantitatea de glicogen care favorizează surplusul de kilograme se datorează carbohidraţilor stocaţi în organism.

Redu pe cât posibil consumul de carbohidraţi, bea suficiente lichide şi fii activ.

Creşte cantitatea de potasiu

2 jpg jpeg

Un organism sănătos are nevoie de o musculatură sănătoasă, motiv pentru care este necesar să creşti cantitatea de potasiu consumată.

Acest element este ideal mai ales că ajută la reglarea tensiunii arteriale, la echilibrarea pH-ului întregului organism şi totodată se comportă ca un diuretic natural. În felul acesta vei scăpa de balonare, de constipaţie dar şi d eretenţia de apă.

Cele mai bune surse de potasiu sunt considerate a fi fasolea, spanacul, cartofii dulci, roşiile, avocado somonul dar şi ciupercile.

Bea multă apă şi apelează cât mai des posibil la mişcare.

Ţine o zi post negru în care să consumi doar lichide, ceai de păpădie şi apă.