Cum să-ţi menţii sistemul limfactic sănătos

1 2 jpg jpeg

Dacă până acum te gândeai cum să faci ca să îţi îmbunătăţeşti circulaţia sagvnină astfe încât să nu te mai confrunţi cu extremităţile reci, simptom al unei circulaţii periferice deficitare, trebuie menţionat că şi sistemul limfatic joacă un rol extrem de important în menţinerea sănătăţii tale.

Fiind recunoscut şi sud denumirea de “cel de-al doilea sistem circulator”, sistemul limfatic ajută la distribuirea nutrimenţilor în organism, dar mai presus de toate ajută la detoxifierea şi eliminarea impurităţilor.

Având pe alocuri o acţiune asemănătoare cu cea a sângelui, cu marea diferenţă că sistemul limfatic nu are nici un fel de pompă care să îl menţină activ, aşa cum se întâmplă în sistemul cardiovascular.

Motiv pentru care, dacă vrei să nu fii afectat de funcţionarea sa necorespunzătoare este bine să iei măsuri.

Mişcarea este necesară

2 jpg jpeg

Oboseala de peste zi te face să rămîi acasă după ce ajungi de la servici? Foarte rău, pentru că ai nevoie să elimini în permanenţă tot ce este nociv în corpul tău. Toxinele şi ami ales impurităţile de la nivelul ficatului şi al rinichilor.

Cu cât este mai sănătos şi activ organismul tău cu atât mai uşor se va curăţa şi va funcţiona mai bine. Motiv pentru care sportul nu ar trebui să lipsească din viaţa ta.

În caz contrar, dacă nu ajuţi sistemul limfactic să funcţioneze corespunzător, te poţi confrunta cu apariţia ganglionilor inflamaţi, aspect ce va contribul la o serie de probleme de sănătate.

Nu uita să te hidratezi corespunzător

1 2 jpg jpeg

O altă modalitate de a contribui activ la sănătatea sistemului limfatic este aceea de a te hidrata corespunzător, astfel ajuţi organismul să fie lubrifieze corespunzător sistemul limfatic şi să elimine toate impurităţile. În plus, un sistem limfactic activ te va ajuta să scapi şi de ţesutul adipos, facilitând astfel procesul de slăbire.

Concentrează-te pe respiraţie

2 jpg jpeg

Deşi este o acţiune normală care nu ar avea nevoie în mod neaparat de un efort suplimentar din partea ta, respiraţia trebuie efectuată corect.

Stresul şi grijile cotidiene te pot face să nu respiri corespunzător, astfel că din când în când opreşte-te din tot ce faci şi apelează la câteva exreciţii de respiraţie.

Respiratul cu cât este mai adânc cu atât mai mult oxigen îi vei oferi organismului şi astfel sistemul limfatic va distribui mult mai bine atât nutrimenţii cât şi eliminarea toxinelor.