Cum să te fereşti de problemele de memorie

1 2 jpg jpeg

Evită stresul

Este foarte important să eviţi situaţiile stresante, pentru că stresul favorizează creşterea cortizolului (hormonul stresului), având un impact negativ asupra centrilor nervoşi care se ocupă de memorie.

De fiecare dată când simţi că nu mai poţi face faţă unei situaţii stresante, ia o pauză şi respiră profund.

Consumă alimente bune pentru creier

Aşa cum unele alimente sunt indicate pentru o bună digestie, există şi alimente care stimulează memoria. Consumă peşte gras bogat în acizi graşi Omega-3, precum somonul, dar şi cereale integrale, cât şi legume şi fructe cu un conţinut bogat de antioxidanţi, precum cireşele, afinele, roşiile şi broccoli.

Ai grijă la cantitatea de fier din organism

Un alt lucru de care să ţii cont este cantitatea de fier din organism. Lipsa de fier are legătură cu pierderile frecvente de memorie, susţin unele studii. Este indicat să mănânci alimente bogate în fier, precum ficatul de pasăre, spanac, soia, dar şi cereale integrale.

Fă exerciţii fizice

Mişcarea are un rol esenţial în ceea ce priveşte menţinerea sănătăţii mintale. Dacă nu îţi place să faci sport de performanţă, poţi opta pentru plimbări în parc, alergări uşoare sau exerciţii de gimnastică pe care le poţi face acasă.