Cum să previi băşicile provocate de încălţăminte

1 2 jpg jpeg

Iată, aşadar, câteva sfaturi utile de a preveni formarea băşicilor!

Alege mărimea corectă

Fricţiunea creată de purtarea încălţămintei nepotrivite - o mărime prea mare sau prea mică - provoacă cel mai adesea băşici, astfel că e bine să te asiguri că alegi o mărime corectă. De asemenea, renunţă la purtarea pantofilo vechi şi incomozi.

Şosetele sunt de vină!

Picioarele transpirate şi şosetele care se deplasează în interiorul pantofului reprezintă calea sigură către durere, respectiv nemiloasele băşici.

Înlocuieşte şosetele din bumbac, care absorb transpiraţia piciorului, cu unele realizate din material sintetic, care ţin la distanţă umezeala. De asemenea, există şosete speciale împotriva băşicilor, care au în compoziţia materialului...teflon.

Aplică pudră de talc

Ca o măsură preventivă, poţi aplica pudră de talc pe zonele predispuse la formarea băşicilor. În plus, pudra va păstra pielea uscată, împiedicând astfel formarea pungilor cu lichid.

Ai grijă la lungimea unghiilor

O pedichiură îngrijită face impresie bună şi nu numai. Asigură-te că lungimea unghiilor de la picioare nu te va incomoda la mers şi că acestea nu se vor freca de marginea pantofului. În caz contrar, rişti să te alegi, din nou, cu leziuni ale pielii.