Cum să eviţi infecţiile de la ştrand şi piscină

1 2 jpg jpeg

Dopurile pentru urechi te feresc de otita de piscină

Este frecvent întâlnită în timpul verii otita de piscină. Este necesară supravegherea medicală, ca să se vindece cât mai rapid, fără urmări. Cei mai afectaţi sunt copiii.

Ca să previi apariţia bolii, sunt indicate dopurile de urechi, care împiedică pătrunderea apei în zonă. În cazul în care eşti predispus la această infecţie şi-ţi rămâne apă în urechi după înot, poţi aplica câteva picături de alcool, pentru a dilua apa şi pentru ca zona să se usuce.

Duşurile previn foliculita

Bacteria Pseudomonas aeruginosa, care este vinovată şi de apariţia otitei de piscină, poate să cauzeze foliculite. Infecţia apare mai ales în zonele neacoperite de costumul de baie. Apar pete pe piele sub forma unei erupţii cutanate roşii, purulente şi provoacă mâncărime. Pentru a evita această infecţie, mergi la duş înainte de înot, dar şi după ce faci baie, cu săpun.

Mergi la toaletă mai des

Unii oameni suferă în mod regulat de infecţii ale tractului urinar, care se declanşează mai ales după înotul într-o piscină publică. Se recomandă să mergi la toaletă imediat după înot, ca să urinezi, astfel încât să se elimine microbii. Poţi lua, de asemenea, la tine, două costume de baie, ca să te schimbi, astfel încât zona intimă să fie mai protejată de infecţii.

Ai grijă să nu înghiţi apă din piscină

De la ştrand sau de la piscină te poţi alege cu o infecţie a tractului digestiv. În cazul în care suferi de diaree, nu trebuie să mergi la piscină.

Ca să previi infecţiile de la nivelul tractului digestiv (cu Salmonella, E. Coli, Cryptosporidium, Giardia, Norovirusurile, Shigella), nu înghiţi apă din piscină. În general, simptomele dispar după câteva zile, dar nu ezita să consulţi medicul dacă acestea persistă.

Info

Alte afecţiuni pe care le poţi lua de la piscină sunt micozele unghiilor.