Cum recunoşti lipsa de magneziu

1 2 jpg jpeg

Este vital în menţinerea netedă a arterelor, protejându-le de tensiunea sangvină cauzată de stres. Iată cum se manifestă deficienţa de magneziu în organism!

Cum recunoşti lipsa de magneziu - spasme musculare

Magneziul este mineralul care ajută muşchii să se relaxeze. Lipsa acestuia determină ticuri faciale, crampe, tensiune şi oboseală musculară, dureri de spate şi de ceafă.

În cele mai extreme cazuri, spasmele musculare pot duce la insomnie cronică.

Cum recunoşti lipsa de magneziu - palpitaţii

Un nivel scăzut de magneziu în organism are un impact negativ asupra muşchilor inimii, deoarece este mineralul care menţine ritmul cardiac în limitele fiziologice.

Pe sistemul cardiovascular, deficitul de magneziu se ramarcă prin palpitaţii, aritmii cardiace, hipertensiune arterială.

Cum recunoşti lipsa de magneziu - depresie şi schimbări de dispoziţie

Magneziul este unul dintre cele mai eficiente minerale atunci când vine vorba de combaterea efectelor stresului constant, fiind un supliment administrat de medici pacienţilor care suferă de depresie.

Cum recunoşti lipsa de magneziu - tinitus

Tinitus este o afecţiune neplăcută care se caracterizează prin aşa numitul ţiuit al urechii. Boala poate fi cauzată de o infecţie a urechii, dar poate fi şi rezultatul lipsei de glutamat, un important neurotransmiţător al cărui echilibru depinde de prezenţa magneziului în organism.

Cum recunoşti lipsa de magneziu - pietre la rinichi

Majoritatea oamenilor consideră că pietrele la rinichi sunt cauzate de excesul de calciu din organism. Cu toate acestea, studiile arată că lipsa magneziului din corp este cel mai probabil responsabilă de producerea calculilor renali.