Cum recunoşti cancerul ovarian

1 2 jpg jpeg

Nu întâmplător cancerul ovarian a fost numit şi ,,ucigaşul tăcut'' alături de alte tipuri de cancer, căci simptomele bolii pot apărea în momentul în care maladia se află deja într-un stadiu avansat.

Totuşi, medicii susţin că, dacă boala este descoperită la timp, şansele de supravieţuire ale femeilor cresc cu până la 95%. Cancerul ovarian poate apărea la orice vârstă, însă riscul este mai mare după vârsta de 50 de ani. Iată, aşadar, cum recunoşti cancerul ovarian şi simptomele lui!

Cum recunoşti cancerul ovarian - balonarea

Deşi balonarea poate fi un simptom comun mai multor boli, senzaţia de presiune abdominală, de plenitudine şi creşterea circumferinţei abdominale pot fi semnele unui cancer ovarian. În cazul în care acest lucru se întâmplă frecvent, cel mai bine este să consultaţi un medic.

Cum recunoşti cancerul ovarian - tulburări ale tranzitului intestinal

Indigestia, modificările tranzitului intestinal precum constipaţia sau diareea, crampe sau orice modificări ale scaunului sunt, de asemenea, semne de avertizare.

Cum recunoşti cancerul ovarian - pierderea inexplicabilă în greutate

Pierderea rapidă în greutate însoţită de lipsa apetitului şi senzaţia permanentă de saţietate sunt indicii care trebuie să te trimită la medic.

Cum recunoşti cancerul ovarian - durerea pelviană sau de spate

Durerea sau disconfortul pelvian frecvente pot fi un indiciu important în ceea ce priveşte prezenţa bolii. De asemenea, dacă aveţi dureri des în partea inferioară a spatelui şi nu aveţi nici o explicaţie în ceea ce le priveşte, consultaţi un medic.

Cum recunoşti cancerul ovarian - urinare frecventă

Urinările frevcente şi incontrolabile arată că ceva nu funcţionează cum trebuie. Dacă acestea sunt însoţite de dureri sau usturimi, ele pot fi semnul unei infecţii urinare dar şi a fragilităţii muşchilor pelvieni. Totuşi, este recomandat să consultaţi medicul ginecolog.

Cum recunoşti cancerul ovarian - oboseală

Oboseala accentuată resimţită permanent şi lipsa de energie sunt, de asemenea, simptome care pot indica cancerul ovarian.

Cum recunoşti cancerul ovarian - dureri în timpul actului sexual

Dacă durerile în timpul actului sexual persistă, programaţi-vă pentru un control la medicul ginecolog. Simptomele prezentate sunt indicii asociate cancerului ovarian, deşi pot trăda şi alte afecţiuni. Astfel, pentru a descoperi din timp boala, îţi recomandăm să faci regulat ecografii abdominale sau transvaginale, aceasta fiind cea mai neinvazivă formă de diagnostic.