Cum ne îngrijim picioarele în timpul verii?

1 2 jpg jpeg

Folosiţi un săpun hidratant! Îndepărtarea stratului superficial de piele ce conţine doar celule moarte, strat în care se pot dezvolta microbii, se realizează cu ajutorul unei creme sau al unui săpun pentru gomaj. Dacă există bătături, se recomandă răzuirea lor cu piatra ponce.

Iată câteva sfaturi utile:

- Unghiile de la picioare nu trebuie tăiate oblic, ci drept, fără a le rotunji la colţuri, pentru a preveni formarea unghiei încărnate.

- Cuticulele trebuie ├«mpinse u┼čor cu un be┼úi┼čor de urechi ├«nmuiat ├«n zeam─â de l─âm├óie.

- Pentru pedichiura efectuată la saloanele specializate se recomandă să aveţi o trusă personală, altfel există riscul contractării unor boli grave.

- Dacă în spaţiile dintre degete există depozite albicioase, urât mirositoare sau pielea tălpilor este crăpată, este posibil să fie vorba despre o micoză, caz în care se aplică o cremă antimicotică (împotriva ciupercilor), timp de două săptămâni.

Reţetă de exfoliant

Un preparat exfoliant poate fi f─âcut ┼či ├«n cas─â, amestec├ónd zeama unei jum─ât─â┼úi de l─âm├óie cu pulpa unui kiwi ┼či coaja ras─â a unei portocale, peste care ad─âug─âm 100 g sare grunjoas─â ┼či 3 linguri de ulei de m─âsline. Gomajul trebuie f─âcut o singur─â dat─â pe s─âpt─âm├ón─â.