Cum ne îngrijim picioarele în timpul verii?

1 2 jpg jpeg

Folosiţi un săpun hidratant! Îndepărtarea stratului superficial de piele ce conţine doar celule moarte, strat în care se pot dezvolta microbii, se realizează cu ajutorul unei creme sau al unui săpun pentru gomaj. Dacă există bătături, se recomandă răzuirea lor cu piatra ponce.

Iată câteva sfaturi utile:

- Unghiile de la picioare nu trebuie tăiate oblic, ci drept, fără a le rotunji la colţuri, pentru a preveni formarea unghiei încărnate.

- Cuticulele trebuie împinse uşor cu un beţişor de urechi înmuiat în zeamă de lămâie.

- Pentru pedichiura efectuată la saloanele specializate se recomandă să aveţi o trusă personală, altfel există riscul contractării unor boli grave.

- Dacă în spaţiile dintre degete există depozite albicioase, urât mirositoare sau pielea tălpilor este crăpată, este posibil să fie vorba despre o micoză, caz în care se aplică o cremă antimicotică (împotriva ciupercilor), timp de două săptămâni.

Reţetă de exfoliant

Un preparat exfoliant poate fi făcut şi în casă, amestecând zeama unei jumătăţi de lămâie cu pulpa unui kiwi şi coaja rasă a unei portocale, peste care adăugăm 100 g sare grunjoasă şi 3 linguri de ulei de măsline. Gomajul trebuie făcut o singură dată pe săptămână.