Cum îţi influenţează dieta echilibrul hormonal

1 2 jpg jpeg

Una dintre cele mai des întâlnite probleme, în special la vârsta adolescenţei este acneea, aceasta îţi poate da mari bătăi de cap la vârsta respectivă. Iar în cazul în care alimentaţia ta nu este una echilibrată, consecinţele pot fi resimţite timp îndelungat.

De cele mai multe ori, această problemă are la bază un dezechilibru hormonal, şi oricâte tratamente ai încerca pentru a scăpa de simptomele ei neplăcute acestea pot avea efecte adverse.

Care este relaţia dintre hormoni şi pielea ta

1 2 jpg jpeg

Dacă la nivelul glandelor endocrine se produc anumite dereglări te poţi confrunta cu o acnee hormonală mult mai accentuată în perioada premergătoare menstruaţiei cât şi a ovulaţiei.

Şi asta deoarece în aceste perioade nivelul hormonului numit testosteron este mult mai ridicat.

Află cât de importante sunt alimentele alcaline AICI

Redu cantitatea de gluten

1 2 jpg jpeg

Dacă eşti un devorator al produselor lactate trebuie să fii cât se poate de precaut mai ales că anumite tipuri de lactate vin la pachet cu o doză de hormoni sintetici care îţi pot face mai mult rău decât bine.

Este de evitat tot ce înseamnă iaurt cu fructe, de asemenea glutenul este un alt aliment ce trebuie limitat pe cât posibil, fiind necesar un test alergogen pentru a şti dacă nu cumva te confrunţi şi cu intoleranţa la gluten, afecţiune responsabilă cu apariţia inflamaţiilor severe.

Consumul de soia şi acneea

2 jpg jpeg

Din cauza conţinutului de fitoestrogeni, consumul ridicat de soia poate afecta buna desfăşurare hormonală şi astfel poate fi unul din factorii ce contribuie la apariţia acneei.

Nici cafeina nu ar trebui consumată în exces, aceasta favorizează eliminarea anumitor substanţe vitale din organism precum calciul şi favorizează de asemenea retenţia de apă. Cel din urmă simptom este extrem de benefic asupra pielii, aceasta devenind foarte uscată şi expusă mai uşor la diferite probleme.

Încearcă să ai un consum cât mai mare de lichide, de fructe şi legume cât şi de probiotice pentru a ajuta la refacerea florei intestinale.