Cum îţi dai seama dacă ai alergie la carne?

1 2 jpg jpeg

Iat─â care sunt simptomele pe care trebuie s─â le urm─âre┼č┼úi:

- ţi se face rău imediat cum mănânci carne.

- ai nasul ├«nfundat ┼či ├«ncepi s─â str─ânu┼úi constant.

- încep să-ţi apară mâncărimi pe corp.

- te simţi ameţit. Dacă ai toate aceste simptome, este posibil să fii alergic la carne.

Această alergie se poate dezvoltă la orice vârstă. Mergi imediat la medic pentru tratament.

Cele mai frecvente probleme cauzate de consumul excesiv de carne:

Cre┼čte nivelul de colesterol

Con┼úinutul de colesterol din carne variaz─â ├«ntre 45-80 miligrame la 100 de grame ┼či ajunge p├ón─â la 150-350 miligrame la 100 de grame ├«n ficat. Trebuie consumat rar de c─âtre persoanele care au hipercolesterolemie, diabet sau boli de inim─â.

Ri┼čti s─â suferi de obezitate sau de boli de inim─â

Mezelurile duc la cre┼čterea ├«n greutate, apari┼úia bolilor de inim─â ┼či a diabetului, dac─â sunt consumate ├«n cantit─â┼úi ridicate. Mai mult, consumul de mezeluri trebuie s─â fie ocazional, nu mai mult de 50-60 grame o por┼úie ┼či f─âr─â s─â fie asociat la aceea┼či mas─â cu br├ónzeturi ┼či alte c─ârnuri.

Te predispune la cancer

Consumul frecvent de carne a fost asociat cu apari┼úia mai multor forme de cancer, printre care cancerul de colon, de rect, hepatic ┼či ovarian. Astfel, potrivit medicilor, persoanele care m─ân├ónc─â ├«n mod regulat carne fript─â sau pr─âjit─â prea mult au un risc cu 60% mai mare s─â se ├«mboln─âveasc─â de cancer pancreatic.

Cre┼čte riscul de contaminare cu parazi┼úi ┼či germeni

Carnea trebuie preparat─â bine ├«nainte de a fi consumat─â, deoarece numai astfel bacteriile, parazi┼úii ┼či virusurile pot fi distruse ├«n totalitate.