Cum îţi dai seama că te paşte o durere de cap

1 2 jpg jpeg

Iată cum recunoşti o migrenă severă şi simptomele caracteristice!

Tulburări de vedere În funcţie de tipul de migrenă, anterior declanşării durerii, pot apărea fenomene vizuale la ambii ochi precum pete negre, gri, flashuri, linii colorate, puncte luminoase, adică o migrenă cu aură. Aura reprezintă simtome neurologice care apar cu 10-60 de minute anterior durerii de cap şi se manifestă doar la 10% dintre persoanele afectate.

Mai multe persoane experimentează aşa-numita senzaţie de ,,rotire a camerei" în timpul unei migrene, aceasta din urmă producând schimbări în chimia creierului care afectează echilibrul şi dă naştere stărilor de greaţă.

Mai multe cercetări sugerează, de fapt, că cele mai multe migrene sunt însoţite de ameţeli.

Migrenele pot fi însoţite şi de fenomene senzitive precum ace, înţepături şi amorţeli, care se manifestă prima dată la degete şi apoi se întind către braţe şi faţă.

Sensibilitate la atingere

Asemenea unei arsuri provocate de soare, unele migrene pot fi însoţite de alodinie, adică o durere resimţită la nivelul pielii la cea mai mică atingere. Această senzaţie de durere este provocată de inflamarea vaselor de sânge care stimulează nervii durerii din creier şi de la nivelul coloanei vertebrale.

Tulburări de vorbire

Unele migrene sunt atât de puternice încât pot afecta capacitatea de a mânca sau de a vorbi. Specialiştii recomandă consultarea unui medic în cazul în care te confrunţi cu astfel de simptome.

Mirosuri puternice

În timpul migrenei, unele persoane resimt atât de intens mirosurile încât acestea din urmă le provoacă stări de greaţă. Aproape jumătate din numărul celor care suferă de migrene se confruntă cu acest fenomen numit osmofobie.

Sensibilitate la lumină

Deoarece sunt afectate anumite zone ale creierului, migrenele provoacă sensibilitate la lumină şi zgomot, astfel că majoritatea persoanelor preferă să stea într-o cameră unde este linişte şi întuneric.