Cum îţi dai seama că ai probleme cu glanda tiroidă

2 jpg jpeg

Slăbeşti sau te îngraşi fără motiv

Dacă în ultima vreme ţi s-a întâmplat să slăbeşti foarte mult, deşi tu ai o alimentaţie echilibrată, este posibil ca glanda tiroidă să producă în exces hormoni, iar efectul să fie cel menţionat. Se poate să te şi îngraşi "peste noapte", chiar dacă nu mănânci prăjeli, făinoase şi dulciuri şi nici nu bei alcool şi sucuri garbogazoase.

Ba din contră, alimentaţia ta se bazează pe consumul de fructe şi legume. Asta înseamnă că este posibil să ai un nivel scăzut al hotmonilor tiroidieni. În ambele cazuri, se impune o vizită la endocrinolog, tratamentul oferit de acesta vă va ajuta să stopaţi aceste procese care vă dau bătăi de cap.

Sentimentul de oboseală nu încetează

Permanent te simţi obosit şi orice ai face acest lucru nu se schimbă. Şi acest lucru persistă chiar dacă dormi opt ore pe noapte, ai renunţat la tot ce te-ar fi putut face să te simţi doborât. Şi acesta este unul dintre semnele care îţi arată că ai probleme cu glanda şi că trebuie să faci rapid ceva. E clar că glandele suprarenale nu mai funcţionează în parametrii normali şi de aici şi aceste probleme. Nu te panica, un tratament adecvat te va scăpa de această oboseală cronică.

Probleme menstruale care persistă lună de lună

Durerile din perioada critică a lunii, cum şi menstrele foarte abundente pot semnala faptul că ceva e în neregulă cu glanda ta! Aşa că, nu mai sta să treacă "zilele negre". Mergi rapid la un endocrinolog.

Pe de altă parte, şi dacă eşti permanent depresiv este posibil să ai probleme cu glanda tiroidă.

A început să-ţi cadă părul

Şi dacă a început să-ţi cadă părul deşi nu eşti într-o perioadă stresantă şi nici nu începe un nou anotimp se poate să fie un efect al faptului că glanda ta tiroidă nu funcţionează bine.