Cum îţi afectează kilogramele în plus calitatea părului

1 2 jpg jpeg

Un păr frumos depinde de cum îl tratezi, de cum îl păstrezi, de cum îl iubeşti. De altfel, “starea părului este afectată în primul rând de starea scalpului. Aşa că, dacă vrei un păr sănătos, îngrijeşte-te cum trebuie de scalp. Descuamarea, primul simtom care ne arată neregulile scalpului Însă, mai există şi un alt factor important care poate influenţa frumuseţea podoabei capilare. Stilistul Arabella Zadic trage un semnal de alarmă în legătură cu greutatea şi starea părului. “Obezitatea poate duce la pierderea hidratării pielii. Iar până la uscarea scalpului nu mai este decât un singur pas. Unul dintre simptomele acestei afecţiuni este descuamarea accelerată (nu o confunda cu mătreaţa)”, precizează specialista. Rezultat final: căderea podoabei capilare Kilogramele în plus îşi pun amprenta şi pe glandele sebacee. Aflate pe lângă folicul (rădăcina firului de păr), ele se pot bloca şi infecta. Totodată, ele pot duce la o supraproducţie de sebum – ceea ce se traduce cu un scalp gras, încărcat.

“Dacă scalpul gras nu este spălat şi limpezit corespunzător zilnic sau la două zile, la rădăcina firului de păr se acumulează sebum, praf şi diferite reziduuri care duc la sufocarea firului de păr. Din nefericire, rezultatul final este căderea parului”, ne explică Arabella Zadic.

Alte sfaturi pentru un păr sănătos

1. După baie, lasă părul să se usuce singur. Nu mai utiliza foehnul.

2. Foloseşte balsamul de păr doar la două-trei spălări. Aşa, vei evita să-ţi încarci podoaba capilară.

3. Nu spăla părul cu apă fierbinte. Aceasta nu îl curăţă mai bine, dar cu siguranţă îl va deteriora. Optează pentru o apă călduţă.

4. Alege şampoane cât mai naturale şi care nu conţin parfum. În plus, trebuie ştiut că un şampon de calitate nu face multă spumă.