Cum influenţează grupa sanguină sistemul imunitar

1 2 jpg jpeg

Dac─â ├«┼úi cuno┼čti grupa sanguin─â, afl─â ce trebuie s─â ┼čtii despre ea, pentru a controla fluctua┼úiile de greutate. Grupa de s├ónge poate contribui la buna func┼úionare a proceselor fiziologice, metabolice, dar ┼či a sistemelor cu importan┼ú─â major─â pentru ├«ntregul organism: sistemul digestiv ┼či cel imunitar.

De propriet─â┼úile hematologice ale fiec─ârei grupe de s├ónge depinde cum ac┼úioneaz─â sistemul imunitar c├ónd intr─â ├«n contact cu virusurile, bacteriile ┼či afec┼úiunile provocate de acestea.

Cum influenţează grupa sanguină sistemul imunitar - Cei cu grupa 0 au sistem imunitar puternic

Grupa sanguin─â O (O1) este cea mai ├«nt├ólnit─â grup─â de s├ónge din toat─â lumea. Persoanele cu aceast─â grup─â au o consisten┼ú─â mai sub┼úire a s├óngelui, un sistem imunitar puternic, secre┼úii bogate ale acizilor ├«n stomac ┼či, ├«n general, sunt longevive. Din p─âcate, persoanele cu grupa O sunt predispuse bolilor digestive cauzate de hiperaciditate, artritelor ┼či afec┼úiunilor tiroidiene provocate de un sistem imunitar hiperactiv. De asemenea, persoanele cu aceast─â grup─â de s├ónge sunt vulnerabile la inflama┼úii ┼či reac┼úii alergice.

Cum influenţează grupa sanguină sistemul imunitar - Sistemul imunitar al grupei A, rezistent la infecţii

Persoanele care au grupa de s├ónge A (AII) ar trebui s─â fie ÔÇ×atacateÔÇť mai greu de infec┼úiile de tip bacterian precum: otita, tuberculoza, infec┼úia cu E.coli sau abcesele de la nivelul pielii. Sistemul imunitar al celor cu grupa de s├ónge A lupt─â ├«mpotriva infec┼úiilor, ├«ns─â este vulnerabil la m├ónc─ârurile pe baz─â de pe┼čte, deoarece ├«i cauzeaz─â mai u┼čor boli digestive.

Putem recunoa┼čte, ├«n general, o persoan─â care are grupa de s├ónge A ┼či dup─â problemele respiratorii de care sufer─â. Poate fi vorba despre astm sau de infec┼úii ale sinusului, afec┼úiuni des ├«nt├ólnite la persoanele cu aceast─â grup─â de s├ónge.

1 2 jpg jpeg

Alimentaţia persoanelor cu grupa B, mai permisivă

Grupa sanguin─â B (BIII) reprezint─â un cumul de caracteristici ├«ntre grupele de s├ónge O ┼či A, deci persoanele care au aceast─â grup─â de s├ónge pot avea un sistem imunitar rezistent la infec┼úii sau la dezechilibrele digestive. Pot m├ónca f─âr─â probleme carne cu valori proteice consistente, precum este carnea de vit─â, pe┼čte ┼či miel.

1 2 jpg jpeg

Carnea de pui trebuie, ├«ns─â, evitat─â, deoarece con┼úine hormoni de cre┼čtere, care favorizeaz─â riscul pentru dezvoltarea bolilor autoimune.

Cum influenţează grupa sanguină sistemul imunitar pentru cei cu grupa AB, dieta vegetariană este benefică

Grupa sanguin─â AB (ABIV) nu este a┼ča frecvent ├«nt├ólnit─â, spre deosebire de grupa O, spre exemplu. Un procent mic al popula┼úiei are grupa sanguin─â AB, care combin─â at├ót caracteristicile benefice, c├ót ┼či punctele slabe ale tipurilor de s├ónge A ┼či B. Persoanele din aceast─â categorie de grup─â pot suferi de afec┼úiuni respiratorii, auditive ┼či faringiane, precum sinuzite, alergii, rinite, laringite ┼či otite. Oamenii care au aceast─â grup─â de s├ónge sunt sf─âtui┼úi s─â adopte o diet─â bazat─â mai mult pe legume ┼či fructe, eventual s─â urmeze o diet─â vegetarian─â.

1 2 jpg jpeg

Deseori se confrunt─â cu infec┼úii ┼či dezechilibre digestive, din cauz─â c─â sistemul lor nu poate procesa ├«n ├«ntregime proteinele animale ┼či cele din lapte.

2 jpg jpeg

Doctorul Tania Bejan, specialistul epidemiolog Ropharma, ne sf─âtuie┼čte ce alimenta┼úie este potrivit─â pentru a sus┼úine sistemul imunitar ├«n lupta ├«mpotriva afec┼úiunilor ├«n func┼úie de fiecare grup─â de s├ónge: ÔÇ×Persoanele cu grupa sanguin─â 0 pot beneficia din plin de o diet─â bogat─â ├«n proteine din carne, datorit─â acidit─â┼úii mai ridicate a stomacului, care permite metabolizarea acestora. Proteinele asigur─â s─ân─âtatea ┼úesuturilor ┼či contribuie la abilitatea de ap─ârare a corpului.

Organismul grupei A este fortificat cel mai eficient de o diet─â vegetarian─â ├«n cadrul c─âreia recomand s─â includ─â ┼či fibre din cereale ┼či fasole.

Din cauza predispozi┼úiei la diabet a grupei B, ace┼čtia trebuie s─â evite semin┼úele ┼či nucile sau alunele, din cauza con┼úinutului de proteine ce dezechilibreaz─â produc┼úia de insulin─â.

Organismul celor cu grupa AB nu produce suficient acid gastric pentru a digera cantit─â┼úi mari de proteine animale. Solu┼úia optim─â const─â ├«n por┼úii mici ┼či dese. ├Äns─â trebuie s─â ┼úinem cont de faptul c─â fiecare om este unic, avem nevoi nutri┼úionale diferite ┼či de aceea singura modalitate de a men┼úine s─ân─âtatea sau de a vindeca boala este adaptarea hranei la nevoile specifice fiec─ârui individÔÇť, spune specialistul epidemiolog.